Είπε “αντίο” ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ με ισοπαλία

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το φετινό του ευρωπαϊκό… ταξίδι, πραγματοποιώντας μία μέτρια εμφάνιση. Μπορούσε, πάντως, να πάρει το τρίποντο, μένοντας ωστόσο στο 0-0 κόντρα στη Γρανάδα.
Με αλλαγές παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ, δεδομένου πως η υπόθεση πρόκριση είχε ξεκαθαρίσει, με τον Δικέφαλο δηλαδή να έχει αποκλειστεί και τη Γρανάδα να έχει περάσει μαθηματικά στους «32» του Europa League.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε φανέλα βασικών μεταξύ άλλων στον Λύρατζη, τον Εσίτι, τον Τσόλακ, ο Κρέσπο αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ενώ ο 16χρονος Κούτσιας πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο γράφοντας… ιστορία, αφού έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναφορικά με το ματς, ιδιαίτερα ανιαρό ήταν το πρώτο μέρος και χαρακτηριστικό είναι πως ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία. Μάλιστα, οι παίκτες των ασπρόμαυρων υπέπεσαν σε πολλά λάθη, κυρίως στη μεσαία γραμμή, δείγμα του καθαρού μυαλού το οποίο δεν διέθεταν. Έτσι, επέτρεψαν στους παίκτες της Γρανάδα να απειλήσουν και να κάνουν… παιχνίδι.

Στο 13′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Πουέρτας να βγαίνει τετ α τετ απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως τον Έλληνα πορτιέρο να κάνει εκπληκτική απόκρουση και να… σώζει τον Δικέφαλο. Δείγμα της εικόνας του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, ήταν και η φάση του 22ου λεπτού, όταν ο Ελ Καντουρί έκανε τραγικό γύρισμα, με τον Μολίνα να επωφελείται, να περνάει και τον Πασχαλάκη, με τον Ίνγκασον να τον προλαβαίνει και να τον σταματάει εντυπωσιακά.

Βέβαια, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΟΚ στο 44ο λεπτό, όταν ο Βαρέλα πήρε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Εμφανώς πιο ορεξάτος ήταν ο Δικέφαλος στο δεύτερο μέρος, χωρίς βέβαια να αποφύγει τα αχρείαστα λάθη, με την Γρανάδα να απειλεί δύο φορές στα πρώτα δέκα λεπτά, όμως ο Πασχαλάκης είχε τις σωστές τοποθετήσεις κρατώντας… όρθιο τον Δικέφαλο. Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να πάρουν μέτρα, όμως δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν ορθολογικά, μένοντας «άσφαιροι». Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουν κάποιο γκολ, με τον Σβιντέρσκι να σουτάρει από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι πέταξαν τεράστια ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους με μία νίκη, όταν ο Ελ Καντουρί βγήκε στην αντεπίθεση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η παίκτες του Δικεφάλου άλλαξαν ωραία τη μπάλα μπερδεύοντας την άμυνα της Γρανάδα, με τον Κρέσπο να μη μπορεί να ντριπλάρει σωστά και τον Σβιντέρσκι να σουτάρει στη συνέχεια από κοντά κερδίζοντας το κόρνερ.

Έτσι, έπεσε αυλαία στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου του με έξι βαθμούς, ενώ η Γρανάδα στην δεύτερη με έντεκα βαθμούς. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η PSV Αϊντχόφεν, η οποία έφτασε στους 12 βαθμούς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης (Ουαγκέ 63′), Εσίτι (Αουγκούστο 63′), Ελ Καντουρί, Μουργκ, Κούτσιας (Τσιγγάρας 46′), Τζόλης (Α. Ζίβκοβιτς 46′), Τσόλακ (Σφιντέρσκι 81).
Γρανάδα: Ααρόν, Φουλκιέ, Πέρεζ, Μαρτίνεθ, Πέπε (Νέβα 66′), Κένεντι (Σουάρεζ 67′), Σόρο (Μασίς 75′), Μπράις (Σολδάδο 85′), Μίγια (Γκοναλόν 75′), Πουέρτας, Μολίνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις