Τέλος το… μαρτύριο για την ΑΕΚ στην Ευρώπη

Η απογοητευτική παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε με ήττα στην Αγγλία από τη Λέστερ. Η Ένωση ηττήθηκε με 2-0, δεχόμενη δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης από τους Ουντέρ και Μπαρνς, με την ανασταλτική λειτουργία να προβληματίζει ως συνήθως και την έλλειψη συγκέντρωσης να αποδεικνύεται εκ νέου μοιραία.
Στο δεύτερο μέρος ευτυχώς το σκορ δεν ξέφυγε, με τους «κιτρινόμαυρους» πάντως μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «Αλεπούδων», παρότι η αγγλική ομάδα έριξε στροφές. Η ΑΕΚ τερμάτισε τελευταία στον όμιλο.
Η ΑΕΚ πληγώθηκε και στην Αγγλία με τον… συνηθισμένο πλέον τρόπο, δεχόμενη γκολ στην αρχή του ματς. Και όχι ένα, αλλά δύο καθώς στο πρώτο τέταρτο ήδη το σκορ ήταν 2-0 για τη Λέστερ, με την έλλειψη συγκέντρωσης να κάνει ξανά την εμφάνισή της. Στο 12’ έπειτα από σέντρα του Τίλεμανς, ο Σβάρνας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε… τσαφ, στρώνοντας την μπάλα στο… πιάτο του Ουντέρ, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε τις «Αλεπούδες» μπροστά στο σκορ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο κινητικός Μπαρνς από τα αριστερά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σουτάρει καθώς ο Βασιλαντωνόπουλος υστέρησε στο μαρκάρισμα, έπιασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε πάνω στον Νεντελτσιάρου για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0 της Λέστερ.
Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος πέρα από το σουτ του Κρίστιτσιτς στο 15′ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δεν είχε καμία άλλη ουσιαστική στιγμή, αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα, με τη Λέστερ να παίζει συνεχώς από την πλευρά του Βασιλαντωνόπουλου, έχοντας διακρίνει το πρόβλημα της κιτρινόμαυρης άμυνας στα δεξιά. Η κεφαλιά του Ντιντί στο 43’ δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιντώτας απέκρουσε τα σουτ των Πρατ και Ουντέρ.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαζε δραματικά η εικόνα του ματς, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να φανεί σε κανένα σημείο απειλητική, απέναντι σε μια Λέστερ που έπαιζε εμφανώς πλέον στο ρελαντί. Μάλιστα στο 62’ σε μια κακή απομάκρυνση του Τσιντώτα, ο Ουντέρ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει.
Στο 75′ από τύχη δεν ήρθε το τρίτο γκολ όταν ο Βασιλαντωνόπουλος αντέδρασε ξανά κάκιστα, ο Μπαρνς πάσαρε στον Πέρεθ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του.
Η δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, έπειτα από εκείνη του Κρίστιτσιτς στο 15′, ήρθε στο 84′ όταν ο Γαλανόπουλος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει με διπλή προσπάθεια πάνω από τα δοκάρια.
ΛΕΣΤΕΡ: Γουόρντ, Τόμας, Έβανς, Φοφανά (82’ Μόργκαν), Τζάστιν, Ντιντί (63’ Μεντί), Τίλεμανς (82’ Τσάουντρι), Πρατ, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67’ Πέρεθ)
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Σβάρνας (56’ Σάκχοφ), Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81’ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (66’ Αλμπάνης), Γκαρσία (55’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις