Σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια ο Βόλος

Στην 6η θέση με 14 βαθμούς, μαζί με τον Ατρόμητο, βρίσκεται ο Βόλος, μετά την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα στην Τρίπολη από τον Αστέρα (1-1) στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Οι «κυανέρυθροι» πάλεψαν μέχρι τέλους το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το βαθμό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η πίστη τους για το θετικό αποτέλεσμα και το πάθος που επέδειξαν σ’ ένα ακόμη ματς εκτός έδρας, έφερε και τους ανάλογους καρπούς. Όπως στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, έτσι και στην Τρίπολη, ο Βόλος ισοφάρισε στο φινάλε του αγώνα και πήρε ένα πολύτιμο βαθμό.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως με εξαίρεση την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, οι «κυανέρυθροι» δεν έχασαν σε πέντε παιχνίδια μακριά από το Πανθεσσαλικό (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες).
Οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα έξι ματς εκτός έδρας (10 γκολ συνολικά), αποσπώντας περισσότερους βαθμούς μακριά από το Βόλο (εννέα), σε σχέση με εντός έδρας (πέντε).
Ο Βόλος στην αναμέτρηση με τον Αστέρα είχε να αντιμετωπίσει και πάλι αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών (Μπαριέντος, Τσοκάνης, Τέκιο), με τον Άνχελ Λόπεθ να τοποθετεί τον Σωτήρη Νίνη στον άξονα, έναν ποδοσφαιριστή που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανασταλτικός μέσος.
Είναι γεγονός πως η ομάδα, σε σχέση με άλλα παιχνίδια, δεν ήταν το ίδιο «φρέσκια» και δημιουργική στην επίθεση, ωστόσο, υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Πέρα από τις απουσίες, ο Βόλος έδωσε το τρίτο σερί παιχνίδι εκτός έδρας σε διάστημα 10 ημερών και είναι λογικό να υπάρχει και κούραση, όταν μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες ταλαιπωρήθηκαν από τον κορωνοϊό και έχασαν πολλές προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα.
Σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ο Βόλος τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φράνκο Φεράρι. Δικαιολογημένα ο Αργεντινός αμυντικός διαμαρτυρήθηκε στο τέλος του αγώνα στον διαιτητή Τζήλο για την απόφασή του, καθώς η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν ανύπαρκτη. Το φάουλ που έκανε ο Φεράρι σε καμία περίπτωση δεν ήταν για κίτρινη κάρτα.
Ο Βόλος δικαιολογημένα έχει παράπονα από τη διαιτησία, καθώς θα στερηθεί έναν ακόμη βασικό ποδοσφαιριστή στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Ο Τζήλος έδωσε πέναλτι (το δεύτερο) σε χέρι του Δουβίκα μέσα στην περιοχή, όταν σε αντίστοιχη φάση στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα (χέρι του Κολ) δεν είχε καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις