«STOP» στο λιανεμπόριο από τους ειδικούς – Εισηγούνται νέα παράταση του lockdown!

Σκλήρυνση των περιοριστικών μέτρων α λα Γαλλία προκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι, βάζοντας «STOP» στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής τους χειρόφρενο στο λιανεμπόριο.
Οι ειδικοί απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής στην αγοραστική κανονικότητα, με τα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου να μπαίνουν ξανά στο συρτάρι.

Χωρίς Άγιο Βασίλη
Νωρίτερα χθες, βέβαιος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας πως «δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξορκίζοντας φαινόμενα συνωστισμού έξω από εμπορικά καταστήματα. «Δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrods» περιέγραψε ο κ. Πέτσας, μόνο που η λύση που εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι φτάνει τελικά μέχρι την εξώπορτα των καταστημάτων, δηλαδή το click away.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν χθες σε μια συντηρητική λύση, δηλαδή:

· να επαναλειτουργήσουν πρώτα κομμωτήρια και κουρεία -πιθανόν στις 14 Δεκεμβρίου, κατόπιν ραντεβού και με ωράριο που θα ξεκινά από τις 7 το πρωί, όπως δηλαδή συνέβη στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τηρώντας την αναλογία τετραγωνικών ανά πελάτη.

· να ανοίξουν τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία – πιθανόν στις 14 Δεκεμβρίου, τηρώντας την αναλογία τετραγωνικών ανά πελάτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις