Λασκαράκης: «Οι οικονομικές συνέπειες εμφανίζονται σταδιακά…»

Στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» μίλησε, ο Περικλής Λασκαράκης, νομικός, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ταμίας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η γενεσιουργός δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πληγεί τόσο πολύ οικονομικά, όσο ψυχολογικά, καθώς κύριος σκοπός είναι η ευχαρίστηση, και όχι η απόδοση κέρδους. Δηλαδή, κυρίως έχουμε συναισθηματικό κενό.

Οι οικονομικές συνέπειες εμφανίζονται σταδιακά και ξεκινάμε από τη Γ΄ Εθνική. Τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτή έχουν έξοδα για τις μετακινήσεις για τους αγώνες τους, ενώ κάποιες ομάδες είναι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) και ως εκ τούτου έχουν τα ανάλογα έξοδα. Έχουν οικονομικά ζημιά εξαιτίας της απουσίας εισιτηρίων.

Όσον αφορά τις παραπάνω κατηγορίες, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και δη στη Σούπερ Λιγκ 2 (η οποία δεν έχει ξεκινήσει καν), στην οποία όλες οι ομάδες είναι Α.Ε. κι ενώ δεν έχουν έσοδα, είναι υποχρεωμένες να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, κατάφερε να άρει το ban που υπήρχε από το 2016 και έτσι θα έχουμε εισροή εισοδήματος, ενώ παράλληλα μέσω διακανονισμών και οικονομικών διευκολύνσεων προσπάθησε να βοηθήσει…».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑσπορ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις