«Έχουμε γίνει διάσημοι…»

Ο πρόεδρος των Χανίων μίλησε στο Ηράκλειο και στην εκπομπή “Sold Out” του Livetalk περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει η κατηγορία τους τελευταίους μήνες. Ο Αντώνης Ροκάκης τόνισε ότι όλο το πρόβλημα που υπάρχει μέχρι τώρα ξεκινά από το περασμένο καλοκαίρι και τον τρόπο που αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρωτάθλημα…

Από ‘κει και πέρα, επιβράβευσε την κίνηση του ΟΦΗ, επεσήμανε όμως ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μια συνολικότερη κίνηση από την Super League.

«Έχουμε γίνει διάσημοι, σπάζοντας ένα αρνητικό ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο σαν Super League 2. Στον κόσμο υπάρχει και η Ανδόρα. Πρωτόγνωρα και απίστευτα πράγματα, η ουσία μετρά στο τέλος, για 10 μήνες δεν παίζεται ποδόσφαιρο, δεν λειτουργούν οι δύο κατηγορίες. Η μια είναι ξεκάθαρα επαγγελματική, η Football League είναι ημιεπαγγελματική. Λόγω του ότι το έχω ζήσει από την αρχή, όλο το πρόβλημα ξεκινά από το καλοκαίρι. Είναι μια παθογένεια που δεν ξεκίνησε τώρα. Από το σημείο της άρσης του πρώτου lockdown, τότε που οι ομάδες της Super League μετά το αίτημα για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις, τότε που μπήκαμε σε τροχιά επανέναρξης, μόνο που εμείς δεν παίξαμε ποτέ. Διότι, η ΕΠΟ, τότε, όπως υπήρχε στην προκήρυξη (μέχρι 2/8 θα έπρεπε να γίνει ο τελευταίος αγώνας μπαράζ). Εμείς είχαμε εκπληρώσει το πρωτόκολλο και όμως όταν φτάσαμε στο σημείο να παίξουμε, δεν έφταναν οι μέρες. Δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες. Όταν στέλναμε εμείς αιτήματα, η ΕΠΟ δεν έκανε τίποτα. Το μπαράζ ήταν ντροπή του ποδοσφαίρου, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Όταν η ΕΠΟ παράτεινε για ένα μήνα την ημερομηνία διεξαγωγής του μπαράζ, ενώ εμείς παλεύαμε, τι συζητάμε… Zητάμε να μας επιτραπεί να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις, ώστε από τις 7/1 να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχουμε καταθέσει τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα με την Super League, δεν μας έχει επιτραπεί να κάνουμε ούτε καν ομαδικές προπονήσεις.

Για την ευθύνη των ομάδων: «Θεωρώ ότι μετά από όλα αυτά, σε λίγο θα γράψουμε και βιβλίο για την συγκεκριμένη κατηγορία, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην γνωρίζει ότι εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πλέον, καταντά λίγο αστείο. Ο πρόεδρος μας εκτελεί αποφάσεις του Δ.Σ., από την αρχή έχει αποφασίσει να πάμε να ξεκινήσουμε με την Γ.Γ.Α.».

Για την πρόταση του ΟΦΗ: «Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω διαβάσει την πρόταση ο ίδιος, έχω ενημερωθεί για την πρόταση του ΟΦΗ. Αρχικά, είναι τιμητικό για τον ΟΦΗ που προτείνει στην διοργανώτρια ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν. Όσον αφορά την διατύπωση, εγώ θα έλεγα το εξής: Η πρόταση δείχνει ήθος, χαρακτήρα και είναι τιμητικό για τους ανθρώπους που το σκέφτηκαν. Από ‘κει και πέρα θεωρώ, ότι θα έπρεπε η βοήθεια αυτή να γίνει επικοινωνιακά κάπως διαφορετικά. Όχι να μην το ανακοινώσει ο ΟΦΗ, αλλά θεσμικά. Να το επικοινωνήσει η Super League και εφόσον, είτε είναι χρήματα του solidarity είτε γενικά, θα μπορούσε τα χρήματα αυτά να δοθούν στις ομάδες, που φυσικά έχουν υποχρεώσεις όμως αυτή την στιγμή που δεν λειτουργούν φυσιολογικά. Είναι κατά κάποιο τρόπο, ίσως, όχι σωστό να προτείνεται από ομοειδή εταιρείες να δίνονται χρήματα στους εργαζόμενους των κατηγοριών. Υπάρχουν και κάποιες που αδυνατούν αλλά και κάποιες που δεν έχουν θέμα. Οκ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Άξιος συγχαρητηρίων ο ΟΦΗ που προτίθεται να βοηθήσει τις ομάδες. Είμαι περήφανος που η ομάδα που εκπροσωπεί την Κρήτη στην Super League 1, κάνει μια τέτοιου είδους πρόταση».

Για την αντίδραση της Παναχαϊκής και των Τρικάλων: «Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση της Παναχαϊκής. Προφανώς, δεν είναι μια ωραία τοποθέτηση. Θα μπορούσαν να είναι πιο κόσμιες. Όταν κάποιος προσφέρεται να δώσει κάποια πράγματα, δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε σαν ελεημοσύνη. Θα μπορούσε η ίδια η ΕΠΟ να διανέμει τα χρήματα».

athlitiko.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις