Μπάρλος για ΟΦΗ, Ελευθερόπουλο, Λουμπαρδέα, Κούγια

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Γιώργος Μπάρλος, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και στο θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την πρόταση του ΟΦΗ.

Ακολουθεί η συνέντευξη του στο Tsipas Radio.

Για το πώς προέκυψε η απάντηση στην ΠΑΕ ΟΦΗ και τι τον ενόχλησε: «Η θεματολογία της ανακοίνωσης του ΟΦΗ ήταν εντελώς άκυρη γιατί δεν είναι μία ομάδα αρμόδια έτσι ώστε να κάνει πρόταση μέσω μιας ανακοίνωσης για να παραλάβουν χρήματα οι παίκτες. Λογιστικά και νομικά αυτό δεν στέκει. Όλοι οι πρόεδροι έχουμε ανώνυμες εταιρείες και γνωρίζουμε τις διαδικασίες. Το να βγαίνει μία ανακοίνωση χωρίς νομική υπόσταση, μας υποτιμά. Αυτό που βγήκε από τον ΟΦΗ ναι μεν είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ δεν είχε γνώση για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Αναγνωρίζω πραγματικά τον Μπούση για το οικοδόμημα που έχει φτιάξει. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που έχει κάνει. Πιστεύω ότι όλο αυτό που βγήκε ήταν εντελώς άκαιρο. Έπρεπε να βγει κάτι από την Λίγκα και όχι από τον ΟΦΗ. Εγώ απάντησα σαν Παναχαϊκή αλλά νομίζω κανένας πρόεδρος της Super League 2 δεν θα δεχόταν μία τέτοιου είδους βοήθεια μέσω ΠΣΑΠ. Δεν είναι όργανο να διαχειρίζεται χρήματα ο ΠΣΑΠ. Έχει μία ομπρέλα προστασίας προς τους παίκτες, αλλά δεν κολλάει πουθενά στη συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για το γεγονός ότι κατέχει τη διοίκηση της ομάδας της Παναχαϊκής: «Το τιμόνι της Παναχαϊκής αν δεν πάει Super League 1 δεν μεταβιβάζεται. Είναι ξεκάθαρο από την πλευρά μου. Εγώ τηρώ το λόγο μου και αυτό που έχει στηθεί φέτος στην ομάδα δεν θα το εγκαταλείψω σε καμία περίπτωση. Εδώ και 9-10 μήνες όλοι γνωρίζουν τι χρήματα έχω βάλει και το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Δεν έχω μετανιώσει, δεν έχω αγανακτήσει. Απλά έχω υπομονή και θέλω να βρει το δρόμο της η ομάδα και να δικαιωθεί. 20 χρόνια ταλαιπωρίας είναι πολλά. Νομίζω ότι έχουμε προσεγγίσει το πλήρωμα του χρόνου για κάτι τέτοιο. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα το πάρουμε (σ.σ. πρωτάθλημα), απλά με την υποδομή που έχουμε κάνει προσεγγίζουμε τον επιθυμητό στόχο. Πιστεύω ότι η ΠΑΕ δεν πάσχει πουθενά. Σε κανένα τομέα».

Για το αν θ’ αφήσει την Παναχαϊκή εφόσον καταφέρει και ανέβει κατηγορία: «Σε καμία περίπτωση. Εχω πει ότι θα είμαι στην Παναχαϊκή πολλά χρόνια. Είτε καταφέρουμε να την ανεβάσουμε, είτε όχι. Η Παναχαϊκή είναι κτήμα της πόλης ολόκληρης. Απλά εγώ προεδρεύω αυτής».

Για το αν μπορεί να μην ανέβει η ομάδα: «Δεν είμαι ο Θεός να ανεβάσω την ομάδα. Εγώ έχω κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προσεγγίσουμε το σκοπό. Ο κόσμος αναγνωρίζει την αλήθεια που δεν κρύβεται. Από την πρώτη συνέντευξη μου λέω αλήθεια. Είπα θα κάνω παραπάνω από όσα υποσχέθηκα και το κάνω».

Για το πώς νιώθει να έχει δαπανήσει λεφτά και να μην αγωνίζεται η ομάδα του: «Εχω τεράστια υπομονή. Αν δεν είχα δεν θα έπαιρνα και την Παναχαϊκή. Έχω πει σε όλους τους εμπλεκόμενους στην ΠΑΕ ότι παρόλο που δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το διάστημα της διακοπής έχουμε βγει κερδισμένοι. Προλάβαμε και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ρολάρει όλο το οικοδόμημα. Φτιάξαμε τα γήπεδα μας, φτιάξαμε φυσικοθεραπευτήριο, κάναμε διάφορα πράγματα. Σε πραγματικό χρόνο η ΠΑΕ είναι θωρακισμένη και όταν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στη μάχη. Αυτό είναι το βασικό για μένα. Είναι ένα σκάκι που κάπου κερδίσεις, κάπου χάνεις. Είναι μία σκακιέρα».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Σε επαγγελματίες δεν έχω μάθει να βάζω ταμπέλες. Είναι λάθος αυτό. Υπήρξε μία διαφορά φιλοσοφίας στα θέλω της ομάδας, όχι στα δικά μου. Η ομάδα αυτή πρέπει να βγάζει στο γήπεδο αυτό που επιθυμεί ο διψασμένος κόσμος της. Είδαμε πολλά φιλικά και η ομάδα δεν έβγαζε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δημοσίως δεν έχω μιλήσει με άσχημα λόγια για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρά τα όσα είπε για μένα. Η κίνηση που έκανα να αντικαταστήσω το τεχνικό επιτελείο ήταν καθαρά ρίσκο και βασίστηκα στο ένστικτο. Ποδοσφαιρικά δεν μπορούσα να καταδικάσω τον κόουτς διότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει. Έπαιξε ρόλο το ένστικτο και η εικόνα της ομάδας μέσω των φιλικών. Δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο τα φιλικά, αλλά όλα είναι θέμα ρίσκου. Παίζεις, τζογάρεις, κάπου σου βγαίνει, κάπου όχι. Εκανα αυτές τις αλλαγές με κριτήριο βέβαια και τον Νίκο Παπαδόπουλο που έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και ένιωσα μέσα μου μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν έχω κάτι κατά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ούτε κατά του Στέλιου Βενετίδη. Θέλω να το ξεκαθαρίσω».

Για τον Νίκο Λουμπαρδέα: «Δεν έχω κάτι να χωρίσω με τον Νίκο σε προσωπικό επίπεδο. Ηταν μία επιλογή, συνεργαστήκαμε, αλλά δεν υπήρχε κοινή γραμμή σκέψης. Το διοικητικό και το τεχνικό επιτελείο είχαν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αρα αυτό ήρθε σε μεγάλη αντίκρουση. Όταν δεν συμβαδίζουν τα θέλω μας δεν μπορείς να συνεργαστείς. Αυτά συμβαίνουν στις επιχειρήσεις. Είναι φυσιολογικά αυτά. Μέσω διπλωματικών οδών λύνονται όλα. Δεν έχω προσωπικό θέμα με κανένα. Η ΠΑΕ είναι μία ομάδα και πρέπει να γίνεται μία δουλειά. Εγώ κοιτάω αν υπάρχει παραγωγή. Αλλιώς κάνω τροποποιήσεις».

Για τον Αλέξη Κούγια και αν θα αποδεχόταν το φιλικό που πρότεινε με την ΑΕΛ: «Εννοείται ότι θα το αποδεχόμουν. Ο κ. Κούγιας είναι ένας αναγνωρισμένος δικηγόρος, που τον αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα. Έγινε κάποια διαστρέβλωση επειδή δεν με γνωρίζει προσωπικά. Ουσιαστικά και στη συνέντευξη που έδωσε σε εσένα (σ.σ. Tsipas Radio) ξεκαθάρισε τα πράγματα. Δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ. Σχετικά με την παλιά ΠΑΕ, υπάρχει νομικό επιτελείο που υποστηρίζει την ΠΑΕ και δεν ασχολούμαι με το εν λόγω ζήτημα. Ο κ. Κούγιας έκανε την προσπάθεια του στην Πάτρα, με τα καλά του και τα κακά του, κανείς δεν είναι Άγιος. Από κει και πέρα, ούτε χώματα του κουβάλησα ποτέ και δεν θα μπω στη διαδικασία να πω το οτιδήποτε. Δεν τα είπε κακοπροαίρετα δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του».

Για τη συνεργασία με τον Σπύρο Δήμου και αν τα “έσπασαν”: «Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κ. Δήμου κατέβαλε πέρυσι ένα σημαντικό ποσό σε μία εποχή δύσκολη και για τη φετινή σεζόν ήθελε να το σκεφτεί όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εγώ επειδή έχω σχέσεις επαγγελματικές μαζί του πολλά χρόνια επειδή είναι προμηθευτής μου στα πετρέλαια δεν μπορώ να τον πιέσω να βάλει χορηγία στην ομάδα. Σε κανένα συνεργάτη μου και προμηθευτή μου δεν το κάνω αυτό. Δεν μπορώ να αναγκάσω κανένα. Ο Σπύρος είναι ένα παιδί που συνεργαζόμαστε πάνω από δέκα χρόνια. Δεν έχουμε μαλώσει ποτέ και δεν θα θιχτούν οι σχέσεις μας για την Παναχαϊκή. Δεν μπορείς να του ζητάς πάλι και πάλι και πάλι. Τον ευχαριστώ δημόσια για τη βοήθεια και το ίδιο πρέπει να κάνει και όλη η Πάτρα».

Για το αν υπάρχει αντικαταστάτης: «Στην παρούσα φάση όχι. Με την αβεβαιότητα αυτή δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Αν γνωρίζαμε πότε θα παίξουμε ίσως ήταν αλλιώς. Τώρα όλα είναι στον αέρα».

Για το αν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Εχω πληροφορίες, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι θέμα κυβέρνησης. Πιστεύω πρώτα ο Θεός τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουμε».

Για τον Ζοάο και αν τον “τελείωσε”: «Δεν τον τελείωσα. Ήταν μία μεταγραφή που είχα υποσχεθεί στην ομάδα. Δεν έδειξε το πρόσωπο που περιμέναμε όσο έκατσε στην ομάδα. Για την αξία που συμφωνήσαμε μαζί του ήταν καλύτερο να τον αποδεσμεύσουμε και να πάμε σε άλλες λύσεις. Το συζητήσαμε και με το τεχνικό επιτελείο. Το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση, πρέπει να κάνεις τροποποιήσεις. Δεν τον τελείωσα επειδή έχω κάτι προσωπικό. Όλα είναι λογιστικά, αριθμοί τι μας συμφέρει και τι όχι».

Για το αν άλλαξε η ζωή του από τότε που ανέλαβε την Παναχαϊκή: «Μου έχει δώσει ενδιαφέρον στη ζωή μου. Θα το πάω μέχρι τέλους. Και επειδή όταν λέω κάτι το παλεύω για να γίνει, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ γι’ αυτό που έκανα».

athlitiko.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις