Οι παίκτες τους βαθμούς, ο κόσμος στην κερκίδα

Εβδομάδα «φωτιά» είναι για τη Νίκη αυτή που αρχίζει την Κυριακή(13/10) καθώς η βολιώτικη ομάδα καλείται να δώσει τρεις σημαντικούς αγώνες, με τους οποίους ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Η συγκομιδή βαθμών στα τρία αυτά παιχνίδια θα σηματοδοτήσει και τους στόχους της Νίκης στη φετινή προσπάθεια και βάσει αυτών των στόχων θα χαραχθεί και το πλάνο της επόμενης μέρας. Το πρώτο ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη, ακολουθεί η Πύδνα Κίτρους στο «Π. Μαγουλάς» και ο κύκλος ολοκληρώνεται με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη.

Αν η Νίκη πετύχει το απόλυτο, τότε αναμφισβήτητα, στόχος παραμένει η πρώτη θέση, ακόμη κι αν δεν επιστραφούν οι έξι βαθμοί. Σ’ αυτή την περίπτωση η διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση της ομάδας ώστε να προσπαθήσει να κάνει το ντεμαράζ και να τερματίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Βάσει της εικόνας των υπολοίπων ομάδων, με μεταγραφική ενίσχυση που θα «φωνάζει» πρωτάθλημα, η Νίκη έχει τη δυνατότητα να κάνει την υπέρβαση.

Σε περίπτωση απώλειας βαθμών στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, η βολιώτικη ομάδα θα ελπίζει στην επιστροφή όλων των βαθμών που έχει κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Σε οποιαδήποτε απώλεια δικαστικής μάχης, η Νίκη οφείλει να αναπροσαρμόσει τους στόχους της με πρωτεύοντα στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου που θα αποτελέσει το απόλυτο φαβορί για την άνοδο τη νέα χρονιά.

Η διοίκηση έχει κάνει τις πρώτες κρούσεις σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν στην πλάτη τους την προσπάθεια της ομάδας, όμως η τελική απάντηση εκκρεμεί, καθώς εξαρτάται άμεσα από τους στόχους που θα έχει η ομάδα μετά την τριάδα των αγώνων που ακολουθεί, όπως και από τις τελικές αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορέσει να συμβεί, αν στην προσπάθεια αυτή δεν έχει ενεργή συμμετοχή ο κόσμος της Νίκης, καθώς το ταμείον είναι μείον. Τα αλλεπάλληλα πρόστιμα και η μικρή προσέλευση στα τελευταία δύο παιχνίδια έχουν δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στο Σύλλογο, με τη διοίκηση να περιμένει ένα παιχνίδι, αυτό με την Πύδνα την Τετάρτη, να πάρει «ανάσα». Μη ξεχνάμε πως για το επόμενο εντός έδρας ματς θα πρέπει να γυρίσουμε το ημερολόγιο στις 10 Ιανουαρίου, όταν η Νίκη θα υποδεχθεί τον Πύρασο στην πρεμιέρα του 2ου γύρου του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα της Τετάρτης, κίνηση που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη σημασία της προσέλευσης του κόσμου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η βαθμολογική συγκομιδή είναι θέμα παικτών και προπονητή, η συνέχιση της προσπάθειας είναι θέμα του κόσμου. Ο καθένας από το μετερίζι του μπορεί να συμβάλλει ώστε αυτή η προσπάθεια, με τα όποια λάθη της, στο τέλος να στεφθεί με επιτυχία.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις