Βοσνιάδης: «Καμιά ομάδα στα “φόρτε” της»

Ο προπονητής των Χανίων, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στο mirrorsports.gr, για την επανέναρξη των προπονήσεων στην Σούπερ Λιγκ 2, η οποία δρομολογεί και την έναρξη του πρωταθλήματος το πρώτο δεκαήμερο του 2021.

Αναλυτικά:

Κατά πόσο ήταν αναμενόμενη η απόφαση: Τις τελευταίες 2-3 μέρες είχαμε πληροφορίες ότι θα δοθεί το “οκ”. Να ξεκινήσουμε τώρα, για να είμαστε έτοιμοι με τη νέα χρονιά. Επιβεβαιώθηκαν αυτοί που μας είχαν δώσει τις πληροφορίες. Είμαστε μια ομάδα που δούλεψε πολύ, έστω στο πλαίσιο των μέτρων και των περιορισμών που υπήρχαν, όλο αυτό το διάστημα. Θα επανέλθουμε σύντομα και θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Για το αν υπάρχει ανυπομονησία για την έναρξη: Νομίζω ότι ήρθε, επιτέλους, η ώρα. Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να αγωνίζεσαι, από πέρυσι τον Μάρτιο, σχεδόν ένας χρόνος! Μόνο κάποια φιλικά. Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε μόνο προπονήσεις, δουλειά μας είναι να παίζουμε. Φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα, με πιο χαμηλό μέσο όρο από πέρυσι, με αθλητικό στοιχείο και πιστεύω θα πρωταγωνιστήσουμε.

Πόσο ανακουφιστική είναι η απόφαση για τους επαγγελματίες που εμπλέκονται με την Σούπερ Λιγκ 2: Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Είναι ότι χάθηκαν πολλοί μήνες. Κινδυνεύσαμε να χάσουμε δύο ποδοσφαιρικές χρονιές. Πάνε 10-11 μήνες από το τελευταίο επίσημο ματς. Δεν υπήρξε πρόοδος των αθλητών, οι μικρές ηλικίες έχασαν χρονιά προόδου, ποδοσφαιριστές έμειναν ανενεργοί. Μπαίνουμε με άγχος στο πρωτάθλημα, κατά πόσο δηλαδή θα είμαστε υγιείς και εύχομαι να προσαρμοστούμε γρήγορα και να βρούμε σιγά σιγά τους ρυθμούς μας γιατί θα φανούν οι συνέπειες της αποχής. Δεν θα είναι καμία ομάδα στα “φόρτε” της. Το σημαντικό για μας θα είναι, εκεί που όλοι θα ψάχνονται να μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα. Η κατηγορία θα είναι ανταγωνιστική. Το ξεκίνημα μας, μάλιστα, είναι με ομάδες που θα έχουν ρόλο στο γκρουπ ανόδου.

Αν στην απόφαση της επανέναρξης των προπονήσεων έπαιξε ρόλο το Κύπελλο Ελλάδας: Φυσικά έπαιξε. Και το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και επειδή κατάλαβαν όλοι ότι αυτό είναι το σωστό. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν παιζόταν η δεύτερη κατηγορία. Οικονομικά ταλαιπωρήθηκε πολύς κόσμος και αντιλήφθηκαν όλοι ότι και αγωνιστικά υπάρχει πρόβλημα. Το ποδόσφαιρό μας έχει χάσει πολλά από αυτά που πέτυχε πριν 15 χρόνια. Βλέπουμε σε ποιες θέσεις είμαστε στην Ευρώπη, σε ποια κατηγορία είναι η Εθνική μας και θεωρώ ότι μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα και τις συνέπειες που προέκυψαν, σκέφτηκαν και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, ο ρόλος των χαμηλότερων κατηγοριών είναι σημαντικός για να προετοιμάσουν τον ποδοσφαιριστή να παίξει στις πιο ψηλές κατηγορίες. Επίσης, ήταν η πίεση του ΠΣΑΠ και των ομάδων. Όλα αυτά λοιπόν, πίεσαν την κατάσταση και πήραμε το “οκ”. Να πάνε όλα καλά και να ξεκινήσουμε εμείς και να ξεκινήσει και η πιο κάτω κατηγορία, η Φούτμπολ Λιγκ που πρέπει να πάρει τη σειρά της, όπως και η Γ’ Εθνική. Πολύς κόσμος ζει από το ποδόσφαιρο.

mirrorsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις