«Γ’ Εθνική και τοπικά τον Φεβρουάριο»

Για το πιθανότερο ενδεχόμενο έναρξης της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Διακοφώτης υποστήριξε πως η Γ’ Εθνική αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα της χώρας θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον αέρα του sportstonoto.gr. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το αν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της Ε.Π.Ο. την 17η Ιανουαρίου του νέους έτους. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πιθανότερο ενδεχόμενο έναρξης της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων:
«Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων για τις εξελίξεις της πανδημίας, δεν έχει αποφασιστεί το οτιδήποτε αφορά τον τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, για το αν θα είναι ένας ή δυο γύροι. Όσον αφορά τις δυο λίγκες, έχει γίνει το αίτημα από τον κ. Λεουτσάκο να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και στη Γ’ Εθνική μετά την έναρξη στη Super League 2. Φαντάζομαι η Γ’ Εθνική και τα τοπικά θα ξεκινήσουν προπονήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες».

Για τους πιθανούς θεωρητικά τρόπους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων:
«Η πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο να ολοκληρωθεί αλλά και εκεί θα πρέπει να δούμε αν θα πρέπει να τροποποιήσουμε την άνοδο, τα μπαράζ δηλαδή. Τα οποία ήταν σε δυο ομίλους και ένα μίνι πρωτάθλημα, φαντάζομαι τώρα θα κάνουμε ή ένα γύρο ή αγώνες νοκ – αούτ σε ουδέτερα γήπεδα, όπως έγινε και στο Champions League. Το είχα πει και πριν ένα μήνα ότι η τροποποίηση προκύρυξης θα είναι μονόδρομος, θα πάμε φαντάζομαι σε μια λύση, η λίγκα δηλαδή όχι εμείς σαν Ομοσπονδία, θα αλλάξει δηλαδή η προκύρυξη της και θα καταρηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να ολοκληρωθούν και τα δυο πρωταθλήματα χωρίς αυτά».

Για τις εκλογές της Ε.Π.Ο.:
«Οι εκλογές της ΕΠΟ θα πάνε για τις 17/01 και την προσεχή Πέμπτη (17/12) θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Όσον αφορά το αν θα είμαι υποψήφιος, θα δούμε. Υπάρχει η πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης για έναν νέο πρόεδρος κοινής αποδοχής, και ακούγεται έντονα ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Είναι ένα όνομα που μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο από εκεί και πέρα πρέπει να συμφωνηθεί από όλους».