Για πρώτη φορά εκτός εξάδας ο Βόλος

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και ο Βόλος για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν δεν βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Το γεγονός ότι η ομάδα «κόλλησε» στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής την έφεραν στην 8η θέση με 15 βαθμούς.

Βέβαια, με βάση την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και με τις κινήσεις που ήδη γίνονται, όσον αφορά τις μεταγραφές, ο Βόλος μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός στη συνέχεια και στο τέλος να πετύχει το στόχο που θέτει και που είναι η συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως οι παίκτες του Βόλου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στα παιχνίδια έδρας, όταν και καλούνται να διασπάσουν καλά οργανωμένες άμυνες. Δεν είναι τυχαίο, ότι από τα έξι ματς που έχουν δώσει στο Πανθεσσαλικό, δεν έχουν σκοράρει στα τρία (με Άρη, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό), ενώ δυσκολεύτηκαν πολύ με ΑΕΛ και ΟΦΗ, παίζοντας, ωστόσο, με παίκτη λιγότερο (πέτυχαν από ένα γκολ στα δύο αυτά παιχνίδια). Με τον ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσαν τη μοναδική εντός έδρας νίκη και μάλιστα με ανατροπή (2-1), που ήταν και η τελευταία στο πρωτάθλημα από τις 17 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, πέρα από το γεγονός πως η ομάδα έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (μια ήττα μέσα στο πρόγραμμα), έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και να πάρει συνολικά εννέα βαθμούς, έναντι μόλις έξι στο Πανθεσσαλικό.

Θα πρέπει, επίσης, να σταθούμε σε άλλες δύο παραμέτρους. Πρώτον, η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια στερείτε των υπηρεσιών βασικών ποδοσφαιριστών που θεωρούνται παίκτες-κλειδιά. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό απουσίασαν οι Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης και Τέκιο, με αποτέλεσμα ο Άνχελ Λόπεθ να μην είναι σε θέση να μπορεί να κάνει ούτε μία αλλαγή από τον πάγκο, με σκοπό να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, αλλά και να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα.

Στον πάγκο υπήρχαν αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές και νεαροί παίκτες, χωρίς παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία.

Δεύτερον, ο Βόλος μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων έδωσε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία εκτός έδρας, με την ομάδα να βγάζει και κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, κυρίως στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μέχρι να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις