Διακοφώτης: Μέχρι τις 15/1 περιμένουμε να περάσει η τροπολογία για το στοίχημα

Στην εκπομπή του Q Radio Χανιά Sport Fm φιλοξενήθηκε το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων Παναγιώτης Διακοφώτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε απόδοση του Sports-Factory:

Ποια είναι εκτίμησή σας για το πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
«Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απλώς περιμένουμε τις εξελίξεις, σιγά-σιγά βελτιώνεται η κατάσταση. Υπάρχει και η δήλωση που έκανε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος λέει έναρξη προπονήσεων για τα υπόλοιπα αθλήματα αρχές του χρόνου. Φαντάζομαι ότι στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε κι εμείς, θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά ξεκινήσουν οι προπονήσεις όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός.

Θα πάμε πλέον σε μια συζήτηση να δούμε πώς μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα τα δεδομένα αλλάζουν όσον αφορά στις ομάδες που θα ανέλθουν στην κατηγορία, καταλαβαίνετε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο πλέον να ολοκληρωθεί, μιλάω για τους πρωταθλητές των 10 ομίλων.

Φαντάζομαι θα πάμε σε μια λύση σε μονά παιχνίδια, σε ουδέτερα γήπεδα για να μπορέσουμε να έχουμε τις 4 ομάδες που θα ανέβουν στην Football League και βέβαια να πάμε στην λύση να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί το πρωτάθλημα.

Δηλαδή κανονικά σε δύο γύρους και όχι όπως έχει ακουστεί από κάποιους για ένα γύρο».-Οπότε ουσιαστικά πρόκειται για μια τροποποίηση των μπαράζ, έτσι;
«Αυτή την στιγμή το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι θα τροποποιήσουμε τα μπαράζ. Δεν έχει μπει στο τραπέζι γενικά κάτι, γιατί ό,τι και να κάνεις αν δεν δεις τις εξελίξεις της πανδημίας δεν μπορείς να προγραμματίσεις…».

-Μιλώντας με τον προπονητή της ομάδας των Χανίων, τον Αλέκο Βοσνιάδη, μας είπε ότι «επιτέλους έχουμε κάτι να χαμογελάμε»…
Έχουν λόγο να χαμογελάνε και οι μικρότερες κατηγορίες, τα ερασιτεχνικά, αν και εφόσον οι καμπύλες, οι δείκτες συνεχίσουν την ύφεση την οποία παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα;
«Ναι, είναι ένα καλό πρώτο βήμα για το ποδόσφαιρο η έναρξη της Super League 2 αν και βλέπετε ότι είναι πολύ αυστηροί, αν έχετε διαβάσει τις οδηγίες και τους όρους για να μπορείς να κάνεις προπονήσεις, να κάνεις τα τεστ.

Ευτυχώς υπάρχει ένα αποδεκτό όσον αφορά τα τεστ, ανά πέντε άτομα ένα τεστ οπότε μειώνει τα έξοδα των ομάδων, δηλαδή δεν κάνουν και οι τριάντα κάθε φορά.Κάνουν ανά πέντε ένα τεστ, δηλαδή παίρνουν το υγρό από τους πέντε που δίνουν δείγμα και από εκεί και πέρα το αναλύουν κι αν τυχόν βρεθεί θετικό, τότε καλούν τους πέντε και κάνουν ξεχωριστά στον καθένα για να μειώσουν τα έξοδα, λογικό το ακούω.

Καταλαβαίνετε ότι αν ήθελε κάθε ομάδα γύρω στις 2.000 ευρώ για να κάνει προπονήσεις ανά εβδομάδα είναι πολύ μεγάλο κόστος, συμβόλαιο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Super League 2. Αναμένουμε όπως τουλάχιστον έχουμε μάθει, στις 15/1 να περάσει και η τροποποίηση για το στοίχημα, να δοθούν έσοδα σε αυτές τις κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League).Ελπίζουμε να μπουν μέσα και οι Ενώσεις ώστε να μοιράσουμε λεφτά και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής και των τοπικών.

Αυτό βέβαια, έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί από το καλοκαίρι, αυτό το σκεπτικό, η προεργασία για το στοίχημα και νομίζω είναι ένα αίτημα που εδώ και χρόνια φωνάζουμε εμείς του ποδοσφαίρου ότι οι εταιρείες αυτές δεν γίνεται να μπορούν να κερδίζουν σε βάρος του ποδοσφαίρου και να μην προσφέρουν στο ποδόσφαιρο».

-Είναι και μια δοκιμασμένη συνταγή από το ΠΡΟΠΟ αν θυμάστε, έδινε λεφτά στις ομάδες…
«Ακριβώς, χρησιμοποιείς το σήμα, το όνομα των Χανίων π.χ. και δεν δίνεις απολύτως τίποτα. Κερδίζεις από την ανώνυμη εταιρεία που λέγεται Χανιά αλλά δεν δίνεις κάτι.Νομίζω ότι ο κ. Γεραπετρίτης το έχει βάλει στην σωστή βάση. Είχε γίνει μια μελέτη πριν δύο χρόνια και είχε μπει στο τραπέζι αλλά τελικά δεν προχώρησε. Πριν δυόμιση χρόνια ήταν, επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν κρατάνε το 5% από τα κερδισμένα κουπόνια, το ποσό που θα μαζευτεί στο τέλος στην χρονιάς είναι 60.000.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό. Ελπίζουμε να μπει σε αυτή την βάση και να βοηθηθούν όλα τα αθλήματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και τα υπόλοιπα.Αυτή την στιγμή χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις