Σκληραίνουν τα μέτρα – Σχέδιο για ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες περιοχές

Κοντά στο να πατήσει το… κουμπί για ολικό lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο, βρίσκεται η κυβέρνηση.
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε το… καμπανάκι για τα κρούσματα, κυρίως στη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει, δεν αποκλείεται να κάνει εισήγηση για πιο αυστηρούς περιορισμούς σε νομούς που ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση της επιτήρησης, απαγόρευση του click away μέχρι και ολικό απαγορευτικό.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρες και να πάρει νέα ενδεχομένως μέτρα.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε επίσης πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στις παραπάνω περιοχές.

Κάλεσε τους πολίτες σε επιβαρυμένες περιοχές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να φέρει η χαλάρωση. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.