Οι λόγοι που έφεραν τον Βόλο εκτός εξάδας

Ένα παιχνίδι πριν τη μέση της διαδρομής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο Βόλος κατέχει την 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Οι «κυανέρυθροι» μέχρι και το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό βρίσκονταν από την αρχή της χρονιάς στην πρώτη εξάδα, ωστόσο, η απώλεια δύο βαθμών (0-0), τους έριξε δύο θέσεις στην κατάταξη.

Ο Βόλος είχε εξαιρετικό ξεκίνημα και στο φετινό πρωτάθλημα (όπως συνέβη και πέρυσι), καθώς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές η ομάδα είχε σημειώσει τρεις νίκες (με Ατρόμητο και Λαμία εκτός και με ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας), μία ισοπαλία με ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και μία ήττα εντός έδρας από τον Άρη. Με 11 βαθμούς ήταν ψηλά στη βαθμολογία, ωστόσο, η συνέχεια, όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή, κυρίως στα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στο Πανθεσσαλικό, δεν ήταν η ανάλογη.

Στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν πέντε βαθμούς, με ισάριθμες ισοπαλίες (δεν έχουν νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια), ενώ ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και από τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό. Εντός έδρας απώλεσαν βαθμούς με ΑΕΛ και Παναιτωλικό, ενώ εκτός απέσπασαν ισοπαλίες από Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης.

Η μη αξιοποίηση της έδρας σε παιχνίδια όπως αυτά με τους ΟΦΗ, ΑΕΛ και Παναιτωλικό κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στους «κυανέρυθρους», που τους έφεραν εκτός εξάδας. Αντίθετα, η πορεία της ομάδας εκτός έδρας είναι πολύ καλή, βάσει των αριθμών (μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό).

Ο Βόλος παρουσιάζεται καλύτερος μακριά από το γήπεδό του, από τη στιγμή που η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας ταιριάζει περισσότερο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Κι αυτό, γιατί εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους, μια και ο αντίπαλος δεν παίζει κλειστά στην άμυνα.

Το πρόβλημα των παικτών του Άνχελ Λόπεθ έγκειται στην αδυναμία να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, όταν αγωνίζονται στο Πανθεσσαλικό. Πάνω σ’ αυτό θα πρέπει να δουλέψει ο Ισπανός τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε ο Βόλος στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να παρουσιαστεί πιο δυνατός, με στόχο να πετύχει το στόχο του, που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η φετινή ομάδα διαθέτει σαφώς πιο ποιοτικούς παίκτες, με εμπειρίες και παραστάσεις από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Εδώ οφείλουμε να σταθούμε και στο γεγονός πως στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών βασικών ποδοσφαιριστών, που την έβγαλαν έξω από τα νερά της και το πλήρωσε με απώλειες βαθμών.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις