Κάτσεμπαχ: Ένα θρίλερ δεκαετίας με άσχημο τέλος

Ο Ίμρε Κάτσεμπαχ, όπως μετέδωσαν τις προηγούμενες μέρες τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας, βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας θύμα δολοφονίας. Ανεξιχνίαστο, ωστόσο, παραμένει πότε, πως και από ποιους δολοφονήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ολυμπιακού Βόλου.

Άσχημο τέλος είχε το θρίλερ που απασχόλησε την Ουγγαρία την τελευταία δεκαετία και σχετίζεται άμεσα με το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα και με το βολιώτικο. Πιο αναλυτικά βρέθηκε το πτώμα του παλιού ποδοσφαιριστή Ίμρε Κάτσεμπαχ, ο οποίος αγνοείτο από το 2009, ενώ είχε κηρυχθεί νεκρός από την αστυνομία το 2019 πέφτοντας θύμα δολοφονίας.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας βρέθηκε το άψυχο σώμα  του Ίμρε Κάτσεμπαχ, o οποίος είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν ένας από τους πιο συμπαθείς ξένους που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς είχε διαγράψει εξαιρετική καριέρα από το 1990 μέχρι και το 1996, πρώτα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και έπειτα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στους «ερυθρόλευκους» ήρθε τον Δεκέμβριο του 1993 και αγωνίστηκε με επιτυχία μέχρι το καλοκαίρι του 1996 ακολουθώντας την ομάδα ακόμη κι όταν έπεσε από τη Β’ στην Γ’ Εθνική. Αποτέλεσε τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού Βόλου και οι οπαδοί του τον θυμούνται ως έναν από τους πιο ποιοτικούς ξένους που φόρεσαν τη φανέλα του.

Ο εκλιπών ήταν πολύ αγαπητός για τον χαρακτήρα του, ενώ ποδοσφαιρικά διακρινόταν για την τεχνική του κατάρτιση. Σίγουρα θα τον θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι -ειδικότερα και οι Βολιώτες- ως έναν εξαιρετικό αθλητή. Ο «μαέστρος» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και των «ερυθρολεύκων» του Βόλου, συνδύαζε τα γκολ με το θέαμα, ενώ ήταν «μετρ» στις εκτελέσεις φάουλ.

Μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό Β. επέστρεψε στην πατρίδα του. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 εξαφανίστηκε από το σπίτι του. Αρχικά κηρύχθηκε αγνοούμενος και δέκα χρόνια μετά η αστυνομία της χώρας ανέφερε ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Τελικά το πτώμα του βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Μπαρανβαγένο.

Ποιος ήταν ο Ίμρε Κάτσεμπαχ
Ο Ίμρε Κάτσεμπαχ γεννήθηκε στην πόλη Κισκουνάλας της Ουγγαρίας στις 20 Σεπτεμβρίου του 1964. Το 1979 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΜΤΚ Βουδαπέστης, ενώ το 1982 προήχθη στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα το έκανε στις 3 Μαρτίου 1983 εναντίον της Νβιρεγκβάζα

Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί και με την ουγγρική ομάδα σε μια επταετία κατέγραψε 155 συμμετοχές και δέκα τέρματα. Μάλιστα με την ΜΤΚ στέφθηκε και πρωταθλητής Ουγγαρίας το 1987.

Το 1990 ο τότε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κώστας Αλαμάνος τον φέρνει στον Απόλλωνα Αθηνών, όπου μεγαλούργησε. Από το 1990 ως το α’ μισό της σεζόν 1993-94 ήταν ο πρωταγωνιστής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην Α’ Εθνική με 115 συμμετοχές και 23 γκολ.

Όπως προαναφέραμε για 2,5 χρόνια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, για να επιστρέψει στην αγαπημένη του ΜΤΚ, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο Ουγγαρίας το 1997. Κατόπιν αγωνίστηκε σε Ζέγεντ, Ταπιόκα, Κοκ και Ρακομένσκι, όπου ήταν παίκτης-προπονητής. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2009 και λίγο αργότερα εξαφανίστηκε, για να βρεθεί το πτώμα του το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή: εφημερίδα Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις