Εξαιρετικός ο Βόλος μπορούσε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ (2-2)

Ένας εκπληκτικός Βόλος έβαλε δύσκολα στην προβληματική ΑΕΚ που έβγαλε στην επιφάνεια και πάλι όλες τις αμυντικές της αδυναμίες. Η θεσσαλική ομάδα του Ανχελ Γκαρθία ήταν εξαιρετική και απέσπασε πανάξια ισοπαλία (2-2) στη Ριζούπολη, ενώ θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο και με το τρίποντο αν ο Τσιντώντας δεν αντιδρούσε εξαιρετικά σε τετ-α-τετ με τον Μπαρτόλο στο 95′. Η Ενωση που προηγήθηκε στο σκορ με τον Τάνκοβιτς, βρέθηκε να χάνει 1-2 με τέρματα των Φεράρι και Ουάρντα, αλλά σώθηκε από τον Ανσαριφάρντ που ισοφάρισε κι απ’ τον γκολκίπερ της στο φινάλε.

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι ιδανικά καθώς μόλις στο 2′ είχε δοκάρι έπειτα από μακρινό σουτ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (3′) και στην εξέλιξη της φάσης ο Τάνκοβιτς θέλησε να μιμηθεί τον Γκαρσία, ο οποίος προ δύο αγωνιστικών σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ απέναντι στον Απόλλωνα στο ίδιο γήπεδο. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός με αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου με τον Σβάρνα να την ακουμπάει ανεπαίσθητα δίχως να επηρεάζει την πορεία της (1-0).
Αντί όμως το παιχνίδι να γίνει ευκολότερο για την ΑΕΚ, εξελίχθηκε σε εφιάλτη στη συνέχεια καθώς στο 15′ ο Βόλος ισοφάρισε (1-1). Ο Μπαρτόλο σέντραρε από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι έκανε λανθασμένη απομάκρυνση και ο Φεράρι εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή με τον Τσιντώτα να αντιδρά αργά βλέποντας την μπάλα να περνά μέσα από τα χέρια του.
H AEK άγγιξε το γκολ με τον Σιμάνσκι στο 45′, με τον Ολιβέιρα στο 61′ αλλά ο Βόλος αμύνθηκε εξαιρετικά με υπερπροσπάθεια του Φεράρι και του Σάντσες. Η θεσσαλική ομάδα ωστόσο δεν τα κατάφερε και στο 70′ οπότε έπειτα από πολιορκία διαρκείας της Ενωσης και αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν, ο Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Το πείσμα των παικτών της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη φάση τους δικαίωσε καθώς βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (2-2).
Το… θρίλερ συνεχίστηκε όμως καθώς στο 74′ η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο η ισορροπία επανήλθε αριθμητικά καθώς αποβλήθηκε και ο Κολόμπο λόγω ανατροπής στον Ολιβέιρα που έφευγε μόνος απέναντι στον Κλέιμαν. Εν τέλει η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες (!) λόγω αποβολής του Σάκχοβ με απευθείας κόκκινη για χειροδικία στον Ουάρντα.
Μάλιστα ο Βόλος είχε τεράστια ευκαιρία για να νικήσει αλλά στις καθυστερήσεις ο Τσιντώντας αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Μπαρτόλο.

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (68′ Μαρτίνες), Δουβίκας (86′ Μήτογλου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις