Εγκλωβίστηκε από τον Αγρ. Αστέρα ο Ολυμπιακός Β. έμεινε στο 0-0

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Κισσαμικού, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει στο Βόλο τον Αγρ. Αστέρα και να δώσει αξία στο «διπλό» στο Ρέθυμνο. Παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία και έχασε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από τις ομάδες της κορυφής. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη…

…έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που φρόντιζε να αμύνεται, ωστόσο, δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Εγκλωβίστηκαν στον τρόπο παιχνιδιού των φιλοξενουμένων, υστέρησαν στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Γιακουμή. Το 0-0 απογοήτευσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που έδωσαν το «παρών» στο ΕΑΚ και στο τέλος δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων προς τους παίκτες.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στρατηλάτης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζέρης, Νάστος, Ντάσιος και Μπουτζίκος. Οι Τσιάρας και Φερνάντες αγωνίστηκαν στον άξονα, ο Γκουγκούδης (δεξιά) και ο Ντεπέτρις (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί, με τον Λεόν να έχει ελεύθερο ρόλο και να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Γουόρντεν.

Μέτριο το θέαμα στο πρώτο μέρος
Μέτριο ήταν το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για το τέρμα του Γιακουμή. Ο Αγρ. Αστέρας φρόντιζε να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις, δίχως όμως να ανησυχήσει την άμυνα του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως κινητήριο μοχλό τον Λεόν, ωστόσο, δεν ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή. Στο 10′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις σε θέση βολής, μετά από ωραίο συνδυασμό των Λεόν, Γκουγκούδη, με τον Γιακουμή να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Ντεπέτρις πριν σουτάρει και να διώχνει τη μπάλα.Στο επόμενο λεπτό μετά από μπαλιά του Ντεπέτρις, ο Γουόρντεν σούταρε, για να κοντράρει η μπάλα σε σώμα αμυντικού και να καταλήξει κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 28′ μετά από λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής από πλευράς Ολυμπιακού έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Ντάσιο να προλαβαίνει, να βάζει την κόντρα πριν ο Τοπούζης σουτάρει μέσα από την περιοχή.
Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 39′. Ο Λεόν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γιακουμή να πέφτει στη δεξιά γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ.

Υπεροχή χωρίς ουσία για Ολυμπιακό
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Νικολιάς πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ζέρη, με τον Γκουγκούδη να γυρίζει ως δεξιός μπακ. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που υπερείχε, αυτή που προσπαθούσε να πιέσει την άμυνα του Αγρ. Αστέρα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ δεν είχαν και καλά τελειώματα.
Ο Αγροτικός Αστέρας έπαιξε αμυντικά και έκλεινε καλά τους χώρους, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι των φιλοξενουμένων.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και στο 49′ είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Ο Γουόρντεν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 50′, σουτ του Λεόνε έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.
Στη συνέχεια ο Σούλης Παπαδόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Τσιλιγκίρη στη θέση του Φερνάντες, ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να προβληματίζει στο επιθετικό κομμάτι. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 75′ για να δούμε μια καλή φάση από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Λεόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε, με τον Γιακουμή να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Γιακουμή, με εξαίρεση τη φάση του 90′, όταν ο Τσιάρας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Λεόν, αυτός σούταρε με τη μία, με τη μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σκόρερ:-
Κίτρινες: Τσιάρας-Γεσιτς, Καπίας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Ζέρης (46′ Νικολιάς), Μπουτζίκος, Ντάσιος, Νάστος, Τσιάρας, Φερνάντες (62′ Τσιλιγκίρης), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις (74′ Σκοπελίτης), Λεόν, Γουόρντεν.
ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαρακατσάνος, Τσεμπερίδης, Μακρυδημήτρης, Γέσιτς (65′ Ντόσης), Καραμπάς (65′ Καθάριος), Τοπούζης (85′ Σαμουηλίδης), Γιάντσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις