Την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη ζήτησε η δικηγόρος του

Σήμερα Τρίτη (22/12), ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 18 κατηγορούμενων για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας κατά περίπτωση, έτσι ώστε να αντικρούσουν την πρόταση του Εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ζήτησε η εκ των δικηγόρων του, Ευαγγελία Παναγιώτου, η οποία τόνισε πως δεν υπάρχει σύνδεση του με το Ολυμπιακός – Βέροια.

Η κα. Παναγιώτου μεταξύ άλλων ανέφερε:«Από το 2011 μέχρι και σήμερα υπάρχει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη μια επικοινωνιακή λαίλαπα, λυσσαλέα, κραυγαλέα, επίμονη. Υπομείναμε διάφορα, επιθέσεις, σχόλια. Οι τράπεζες, οι χορηγοί, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όλοι ζητούσαν εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή. Υποβάλαμε μηνύσεις, αποκρούσαμε την κατηγορία στην UEFA αλλά και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η συκοφαντία είναι επίμονη και διαχέεται στο χρόνο. Η αλήθεια όμως αντέχει στο χρόνο. Ένα συγκεκριμένο Μέσο, μια συγκεκριμένη εκπομπή, ασχολείται από το 2011 μέχρι σήμερα με αυτό το θέμα. Ενώ συνήθως η δικαιοσύνη πρώτα μαζεύει στοιχεία και μετά καταλήγει σε συμπέρασμα, εδώ πήγαν ανάποδα. Πρώτα κατέληξαν σε συμπέρασμα και σε κατηγορίες και μετά προσπάθησαν να χτίσουν την υπόθεση. Υπήρξαν αστοχίες και στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών και συμπεριλήφθηκαν στο βούλευμα.

Δεν υπάρχει κανένα στίγμα που μπορεί να αποδοθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Ολυμπιακός-Βέροια.

Δεν μπορούν τα διαιτητικά λάθη να αποτελέσουν ποινικό αδίκημα. Λάθη γίνονται διαχρονικά, σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και τώρα που υπάρχει το VAR.Οι συνομιλίες Μαρινάκη για τα πλέι οφ της Football League το 2012, έχουν το ακριβώς αντίθετο νόημα από αυτό που τους απέδωσε ο κύριος εισαγγελέας. Δεν ζητάει να ευνοηθεί ο Πλατανιάς, να είναι σωστές οι διαιτησίες ζητάει (σσ επικαλείται και δηλώσεις Κούγια εκείνες τις μέρες ότι και ο Πλατανιάς είχε αδικηθεί, όχι μόνο η Παναχαϊκή)».Ο έτερος δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, θα αγορεύσει στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στις 12/1. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις