Νίκη -ανάσα για Κισσαμικό

Ο Κισσαμικός δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Πανελευσινιακού με 1-0.

Το ήθελε πολύ, πάλεψε αρκετά και τελικά κατάφερε να το πάρει. Ο λόγος για τον Κισσαμικό, ο οποίος μετά από τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις έκαμψε την αντίσταση του Πανελευσινιακού με 1-0.

Οι Χανιώτες χρειάζονταν πολύ αυτό το αποτέλεσμα για να ανασάνουν τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά και τελικά τα κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία.

Υποχρέωσαν τον Πανελευσινιακό στην έκτη σερί ήττα του εκτός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια και τον υποχρέωσαν έτσι να παραμείνει ουραγός και μάλιστα βλέποντας τους από πάνω του σταδιακά να ξεφεύγουν.

Οι παίκτες του Μπαξεβάνου μπήκαν από την αρχή πολύ δυναμικά και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 3′ με τον Μάνια να αστοχεί κι ενώ προηγουμένως ο Μανιάτης είχε αποκρούσει σουτ του Μάντζη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να δοκιμάζουν το πόδι τους από μακριά. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανάγκασαν τον Μανιάτη να κάνει άλλες δύο επεμβάσεις πριν λήξει το ημίχρονο.

Ο Πανελευσινιακός από την πλευρά του δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Αρκετά τα προβλήματά του μεσοεπιθετικά με αποτέλεσμα να αρκείται σε ρόλο κομπάρσου.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Λώττας και Βαττής προσπαθούσαν να νικήσουν τον Μανιάτη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Κισσαμικός είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

Τα λεπτά περνούσαν, το άγχος κυρίευε τους γηπεδούχους και το γκολ δεν ερχόταν. Τελικά στο 74′ ο Βαττής κρέμασε τον Μανιάτη και έλυσε έτσι τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Έτσι ο Πανελευσινιακός αναγκάστηκε να βγει μπροστά στο τέλος και να ζητήσει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό θα μπορούσε να έχει έρθει στο 89′ αν ο Λαζαρίδης δεν απέκρουε πλασέ του Ταμπάκη. Ωστόσο, κάτι άλλο αξιοσημείωτο δεν υπήρξε με αποτέλεσμα ο Κισσαμικός να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στις 23 Νοεμβρίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σωτηριάδης (Λασιθίου), βοηθοί οι Δασκαλάκης (Ηρακλείου) και Λυμπερόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Μιχελής (Πειραιά).

Κίτρινες: 33′ Τσερκέζος, 82′ Σελινιωτάκης – 7′ Ναούμ, 84′ Γιαννιτσάνης, 90′ Μανιάτης

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Σμίλτος, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Μάνιας, Λώττας (73′ Βλάχος), Σουμπασάκης (63′ Ποσίνκοβιτς), Βαττής (79′ Τσικουδάκης), Μάντζης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγέωργος (65′ Ταμπάκης), Κακαράς, Λίτσος, Ανδρίκος, Νικολάου, Κασνέτση, Μποτωνάκης, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος, Ναούμ (70′ Χαλιώτης).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις