Δουβίκας: Το άστρο ενός κλασικού σέντερ φορ (video)

Ο Τάσος Δουβίκας βρίσκεται στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν εντοπίσει το ταλέντο του και θέλουν να τον ντύσουν στα ασπρόμαυρα.

Ωστόσο, το όνομα Δουβίκας δεν είναι καινούργιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τα 17 του κιόλας χρόνια, ο Έλληνας σέντερ φορ είχε κάνει «θόρυβο» στο πρωτάθλημα. Κέρδισε φανέλα βασικού στον Αστέρα Τρίπολης πριν ενηλικιωθεί και το όνομά του απασχόλησε ομάδες από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Εφερε με τις εμφανίσεις του σκάουτερ απ’ όλη την Ευρώπη στο «Θ.Κολοκοτρώνης» Τη σεζόν 2017-2018 κατέγραψε 23 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και δείχνοντας έτοιμος για σπουδαία πράγματα. Ωστόσο, η καριέρα του στην Τρίπολη δεν ήταν ανάλογη τις επόμενες δύο σεζόν.

Δεν βρήκε τα πατήματα, που ήθελε, είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται και κάτι έδειχνε να του λείπει. Ψάχτηκε αρκετά και αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στον Βόλο βρήκε αυτό, που έψαχνε. Τις συνθήκες για να λάμψει ξανά το «άστρο» του. Μετά από μία «νεκρή» σεζόν με τρεις συμμετοχές, φέτος ο Δουβίκας είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Με πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 12 ματς και εξαιρετικές εμφανίσεις είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Ηδη ο ΠΑΟΚ κοιτάει έντονα την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται να δώσει σύντομα το πράσινο φως και ο Δουβίκας να ντυθεί στα ασπρόμαυρα. Σαν χαρακτηριστικά, διαθέτει πολλά από εκείνα, τα οποία λείπουν από τους Θεσσαλονικείς.

Ταχύτητα, αίσθηση του χώρου, αντίληψη και εκτελέσεις σέντερ φορ. Ενα εξαιρετικό κορμί μέσα στην περιοχή, «μπελάς» για κάθε αντίπαλη άμυνα και με μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις