«Τι ακριβώς θα φορολογηθεί στο στοίχημα»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Απιδόπουλος.

Το μέλος του συνδικαλιστικού οργάνου των πρακτόρων μίλησε για το θέμα της παρακράτησης ποσοστού από τα κέρδη των παικτών του στοιχήματος για τις ομάδες.

Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Απιδόπουλος δήλωσε:

Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης: «Αντιδράμε λογικά σε μια διάταξη που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται η πρεμούρα της κυβέρνησης για την αλλαγή της φορολογίας. Το πιο βασικό είναι τι θα φορολογηθεί. Το καθαρό ή το συνολικό κέρδος, είναι σημαντικό αυτό. Είναι σαν να φορολογεί και το ποσό που παίζει ο παίκτης. Αυτό «το ανάλογα με τα κέρδη» το καταλαβαίνουν αυτοί που νομοθετούν. δεν έγινε με διαβούλευση ώστε να τους εξηγήσουμε ότι αυτό είναι τελείως λάθος.

Φωνάζουμε, προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Επειδή η αγορά θα εναρμονιστεί στα νέα δεδομένα, ο παίκτης θα προσπαθήσει να σπάσει τα δελτία του. Θα μεγαλώσει ο όγκος εργασίας. Μας πιέζει ο χρόνος για να προλάβουμε τις αποδόσεις».

Για το παράνομο στοίχημα: «Ο πελάτης θα προσπαθήσει να προφυλάξει το συμφέρον του. Αν δεν μπορεί να το κάνει με το νόμιμο τρόπο θα καταφύγει στον παράνομο στοιχηματισμό. Υπήρχε ήδη ένα νομοθέτημα ότι ποσοστά πηγαίνουν στις ομάδες και τώρα το φέρνουν ξανά χωρίς διαβούλευση, όχι μόνο με τους πράκτορες αλλά με όλους τους εμπλεκομένους για να πάρουν γνώμες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις