Θετική η πορεία του Βόλου στον πρώτο γύρο

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στη Σούπερ Λιγκ, με τον Βόλο να βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Στη συνέχεια η ομάδα παρότι συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις, δεν κατάφερε από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τη λήξη του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, να πετύχει νίκη, έχοντας απολογισμό έξι ισοπαλίες και δύο ήττες, από ΟΦΗ εντός και Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν αποσπάσει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (δέκα, έναντι έξι στο Πανθεσσαλικό), καθώς μακριά από τον Βόλο έχασαν μόνο από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (επτά σε 13 ματς), ωστόσο, από την άλλη έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης, όπως προαναφέραμε πάνω από δύο μήνες και συγκεκριμένα από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό στις 17 Οκτωβρίου. Συνολικά ο Βόλος έχει να επιδείξει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, δύο εκτός έδρας με Ατρόμητο και Λαμία και μία εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βόλος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, έδειξε την ποιότητα που τον διακρίνει, ως ομάδα και θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία, αν είχε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή εντός έδρας. Πάντως, τα παιχνίδια στα οποία η ομάδα υπέπεσε σε «γκέλα», ήταν δύο και συγκεκριμένα οι αναμετρήσεις με ΑΕΛ και Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό, στα οποία έχασε τέσσερις βαθμούς.

Θα πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε, πως ο πρώτος στόχος που ήταν η παραμονή στην κατηγορία έχει επιτευχθεί από τον πρώτο γύρο και πλέον ο στόχος που θέτει η ομάδα είναι να τερματίσει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου και να αγωνιστεί στα πλέι οφ.

Η ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή. Ο Άνχελ Λόπεθ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές, που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και παίζει επιθετικά σε όλα τα παιχνίδια, έχοντας πίστη για τη νίκη.

Σίγουρα, υπάρχουν αδυναμίες τις οποίες πρέπει να διορθώσει, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στις εντός έδρας αναμετρήσεις, όταν καλείται να αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν κλειστά. Σε αντίθεση με τα εκτός έδρας ματς, στα οποία βρίσκει περισσότερους κενούς χώρους και σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία.

Επίσης, θα πρέπει να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία και να δέχεται λιγότερα γκολ, αν θέλει να φτάνει στη νίκη. Γιατί ναι μεν η ομάδα δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο, όμως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως δεν κερδίζει τα παιχνίδια. Άλλο είναι να παίρνεις ένα βαθμό στο παιχνίδι, κι άλλο τρεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις