Το ρίσκο του ΠΑΟΚ με Ουάρντα και ο ρόλος του Γκαρσία

Το γεγονός ότι στην Τούμπα συζητούν για το ενδεχόμενο να επιστρέψει για 4η φορά στον ΠΑΟΚ ο Αμρ Ουάρντα προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι του Δικεφάλου μπορεί να θεωρούν ότι μια ακόμη ευκαιρία στον, καθ’ όλα ποιοτικό ποδοσφαιρικά, Αιγύπτιο μπορεί να ευδοκιμήσει είναι η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας. Να ευελπιστούν δηλαδή ότι ο Ουρουγουανός μπορεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε κανείς προηγούμενος προπονητής του Δικεφάλου και να βάλει σε… καλούπια τον Ουάρντα.

Το δύσκολο με τον Ουάρντα είναι η διαχείριση του εκτός των τεσσάρων γραμμών και αυτό στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν πολύ καλά.

Αγωνιστικά, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο Αιγύπτιος μπορεί να προσθέσει μια ακόμη ποιοτική επιλογή μεσοεπιθετικά. Στα υπέρ του είναι επίσης το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα ακόμη και μέσα στο Γενάρη, που ο ΠΑΟΚ έχει πρόγραμμα βουνό, ωστόσο στην περίπτωση του το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.

Από την άλλη πλευρά το ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με επιστροφές τύπου Λάμπρου και Ουάρντα να προσθέσει λύσεις στο ρόστερ έχει να κάνει και με το οικονομικό και τη διαχείριση ενός πολύ συγκεκριμένου μπάτζετ που είναι διαθέσιμο για μεταγραφές. Και δείχνει ότι για να γίνουν κινήσεις σε άλλες θέσεις, που θεωρητικά η ανάγκη ενίσχυσης είναι μεγαλύτερη, θα πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να μην διαταραχθεί το πλάνο του εξορθολογισμού του μπάτζετ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Αν τελικά προχωρήσει η 4η επιστροφή του Ουάρντα, κάτι που δείχνει αυτή την στιγμή πολύ πιθανό, αυτή θα πρέπει να κριθεί και από τις υπόλοιπες μεταγραφές που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην χειμερινή περίοδο που ανοίγει σε λίγες ημέρες.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις