Μαρκόφσκι: «Ο Γκαρσία μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Ουάρντα»

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι, πρώην συμπαίκτης του Ουάρντα στον Παναιτωλικό, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επιστροφή του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού στον ΠΑΟΚ και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Αρχικά, ως ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στην αναμονή για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Περιμένουμε γιατί έχει κρατήσει πολύ καιρό αυτό και κάθε μέρα από εδώ και πέρα είναι πολύ δύσκολη. Ήμουν στον Απόλλωνα πέρσι, το είχα δεδομένο ότι θα μείνω στην ομάδα γιατί έκανα καλό πρωτάθλημα, μου είπαν ότι θα συνεχίσω, αλλά η πρόταση δεν ήρθε ποτέ και αναγκάστηκα να ψάξω για κάτι άλλο.
Από την στιγμή που είχαμε σταματήσει μετά τις 9 Μαρτίου, την μία ημέρα λέγαμε θα παίξουμε, την επόμενη ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και τελικά όσα συμβόλαια έληξαν 30/6 δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στα μπαράζ με την Ξάνθη. Τώρα έχω να παίξω επίσημο ματς από τις 9 Μαρτίου. Δεν ξέρω μέχρι να μπω πόσο χρόνο θα χρειαστεί να επανέλθω. Στην Καλαμάτα μετά από ένα μήνα ένιωθα πανέτοιμος, αλλά μετά μπήκαμε στο δεύτερο lockdown και αρχίσαμε ξανά ατομικές προπονήσεις, που είναι κακό για έναν ποδοσφαιριστή».
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στον Αμρ Ουάρντα: «Με τον Ουάρντα είχαμε πάει την ίδια ημέρα στον Παναιτωλικό, στις 20 Αυγούστου. Ήταν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα 2015-16 και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι έχει μεγάλο ταλέντο. Για ποιον λόγο τις δύο προηγούμενες φορές δεν έκανε την διαφορά στον ΠΑΟΚ δεν το ξέρω. Από την μία είναι δύσκολος, αλλά από την άλλη είναι και εύκολος. Είναι ένα παιδί που συνέχεια θέλει να το χαιδεύουμε, να του λέμε ότι είναι καλύτερος, έτσι παίρνει την δύναμή του.
Αυτό που προβλημάτισε είναι ότι στις μικρομεσαίες έβγαζε μάτια, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν το κατάφερε. Έχει την ίδια έπαρση, είτε παίζει στον Ατρόμητο, είτε στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν γίνεται αυτό, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ποδοσφαιριστές με μεγάλα ονόματα και δεν του βγαίνει σε καλό. Επειδή τον πιστεύω σαν παίκτη μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει να καταλάβει αυτή η τρίτη φορά θα είναι και η τελευταία. Πιστεύω ότι θα είναι ώριμος και ότι έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να χάσει και αυτή την ευκαιρία. Είναι παίκτης με πολύ καλή τεχνική, με καλό σουτ και αυτό που είχαμε παρατηρήσει είναι ότι έπαιζε καλά και με το κεφάλι.
Μπορεί να σκοράρει με διάφορους τρόπους, το θέμα είναι πως μπορεί να κουμπώσει. Επειδή έχω παίξει αντίπαλος με τον Γκαρσία πιστεύω ότι με την προσωπικότητά του θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν νομίζω να τον αφήσει. Νομίζω ότι και ο ίδιος έχει την εμπειρία από τις δύο προηγούμενες φορές». Κατέληξε λέγοντας: «Έχω να μιλήσω καιρό μαζί του, αλλά όποτε τον βλέπω τον χαιρετάω. Αν μιλούσαμε θα του έλεγα ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την τρίτη φορά και ότι πέρα από την ποιότητα, πρέπει να δώσει και κάτι παραπάνω για να αντέξει την πίεση. Δουλεύει στις προπονήσεις και γενικά δεν είχε ποτέ προβλήματα τραυματισμών. Για μένα δεν είναι ούτε κλασικό εξτρέμ, ούτε δεκάρι, μπορεί να παίξει ως δεύτερος φορ σε ελεύθερο ρόλο. Αυτό, βέβαια, στις μικρομεσαίες ομάδες είναι πιο εύκολο να γίνει. Δεν ξέρω αν μπορεί στον ΠΑΟΚ να έχει αυτή την ελευθερία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις