Γ. Μουλάς: Παράρτημα της Λάρισας και Κούγια ο Ολυμπιακός Βόλου;

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλος και πρώην πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με επιστολή του σχολιάζει την ανακοίνωση της ΑΕΛ που αναφέρεται στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την μετεγγραφή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στην ΑΕΛ. Το γεγονός μεμονωμένα της μετεγγραφής δεν είναι κατακριτέο. Απαράδεκτα όμως κρίνονται κάποια μέρη της ανακοίνωσης, τα οποία προκαλούν απέχθεια και αποστροφή στους αγνούς οπαδούς του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι « Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Κούγιας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδη Τσιμπανάκο για την επιλογή του να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας, λόγω της προσωπικής σχέσης με τον κ. Κούγια …».

Όμως σ’ αυτή την πόλη είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της καταστροφής το 2011 του Ολυμπιακού, όταν η ομάδα μετά από μία ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και παρ’ όλες τις ραδιουργίες και τα σαμποτάζ σε βάρος της προχωρούσε ακάθεκτη στην ευρωπαϊκή της πορεία, έτοιμη να κατατροπώσει την Παρί Σεν Ζερμαίν του μεγαλομάγειρα της ΟΥΕΦΑ Πλατινί.

Ένας από τους πολέμιους της ομάδας εκείνη την εποχή υπήρξε ο Κούγιας με αποτέλεσμα η ομάδα να διαλυθεί και ο πρόεδρος της,  Αχιλλέας Μπέος, να βρεθεί προφυλακισμένος, άδικα, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε με τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε μεγάλους αγώνες, τόσο στον Βόλο, όσο και κεντρικότερα, ώστε να επιτευχθεί η επάνοδος της ομάδας στη Β’ Εθνική, μία λύση μεσοβέζικη. Έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επανέλθει εκεί, όπου του αξίζει και ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα στα λασποχώραφα της τρίτης κατηγορίας.

Βέβαια, τα πρώτα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου Στοκχόλμης, όπου το θύμα υποστηρίζει τον θύτη, από το οποίο φαίνεται, ότι πάσχουν κάποιοι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, φανήκαν σε ένα φιλικό με την ΑΕΛ προ διετίας στο Πανθεσσαλικό, όταν κανείς δεν αντέδρασε στη θριαμβευτική εμφάνιση του Κούγια με θαλασσί σορτσάκι. Αντίθετα, κάποιοι ενοχλήθηκαν με εμένα διότι ήμουν συνεργάτης του Αχιλλέα Μπέου στο Δήμο Βόλου.

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Η μεταγραφή αυτή αποτελεί και την εκκίνηση μιας σχέσεως συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΛ και του ιστορικού Βόλου, ο οποίος έχει κάνει μία επανεκκίνηση ώστε να κατακτήσει στο μέλλον την θέση που του αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού Βόλου».

Δηλαδή, η μεγάλη ιστορική αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου, η Λάρισα, θα συνεργαστεί για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός τη θέση που του αρμόζει. Ας μας πούνε ποιος δουλεύει ποιόν. Είναι ποτέ δυνατόν ο μεγάλος αντίπαλος μιας ομάδας να βοηθήσει την άλλη σε τέτοιο βαθμό; Φυσικά και όχι. Εκτός αν εκλαμβάνουν πλέον τον Ολυμπιακό σαν μία ομάδα κολοπετινίτσα, που θα την έχουν για φυτώριο.

Είναι δυνατόν ο αγνός κόσμος της ομάδας να αποδέχεται σαν θύμα τον θύτη του; Οι διοικούντες της ΠΑΕ έχουν οικονομικές υποχρεώσεις, δυσβάστακτο χρέος, ή αισθάνονται  αστάθεια στη δουλειά τους, σε σημείο που δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνοι τους;

Οι απλοί φίλαθλοι, παλιοί παράγοντες και παίκτες, δεν αηδιάζουν βλέποντας τέτοιου είδους εξελίξεις; Είναι δυνατόν μία δράκα παραγόντων να διασύρει τον ιστορικό σύλλογο κατ’ αυτόν τον τρόπο; Τι περιμένουν τον Κούγια και την ΑΕΛ να τους σώσουν;

Κρίμα στους αγώνες που έδωσαν πολλοί φίλαθλοι και στις ταλαιπωρίες τους με βροχές, χιόνια και λιοπύρια, που έφαγαν στα γήπεδα. Ο εξευτελισμός έχει και τα όρια του. Αν κάποιοι έχουν άλλους προσωπικούς στόχους, πέραν από το καλό της ομάδας, καλό είναι σταματήσουν εδώ. Η αξιοπρέπεια είναι ένα είδος ανεκτίμητο και ο ιστορικός σύλλογος δεν τους χρωστάει τίποτε να διασύρεται».