Η SL2 τροποποιεί την προκήρυξη υπό τον φόβο της μείωσης του τηλεοπτικού συμβολαίου από την ΕΡΤ

Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων αναφορικά με το αίτημα για έναρξη του πρωταθλήματος, η Σούπερ Λιγκ 2 με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως την Τετάρτη (30/12) θα διεξαχθεί Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό θέμα συζήτησης την τροποποίηση της προκήρυξης.

Στην τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη την Τρίτη (29/12) μεταξύ της ΕΠΟ, του προέδρου της SL1, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, και του προέδρου της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκου κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση στη σεζόν πέραν του Μαΐου, διότι μέσα στον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η τελική φάση του Euro.

Υπενθυμίζεται ότι η SL2 είχε ζητήσει παράταση ως τις 6/6 θεωρώντας ότι αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί κανονικά με πλέι οφ και πλέι άουτ μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν βρήκε σύμφωνη τη SL1, καθώς θα έπρεπε η 13η ομάδα της πρώτης κατηγορίας να περιμένει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μέχρι να παίξει το μπαράζ παραμονής.

Όπως γίνεται αντιληπτό κρίνεται αδύνατο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της SL2 ως τα τέλη Μαΐου με την υπάρχουσα προκήρυξη, η οποία προβλέπει δύο γύρους κανονική περίοδο και δύο γύρους πλέι οφ, δηλαδή σύνολο 32 αγωνιστικές.

Σήμερα Τετάρτη λοιπόν οι ομάδες θα κληθούν να συναποφασίσουν την τροποποίηση της προκήρυξης, μειώνοντας κατά πάσα πιθανότητα τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Είτε λοιπόν θα πάνε στη λύση ενός πρωταθλήματος χωρίς καθόλου πλέι οφ, είτε με πλέι οφ και πλέι άουτ ενός γύρου, δηλαδή συνολικά 27 αγωνιστικών. Μία τέτοια αλλαγή, ωστόσο, στην προκήρυξη είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού τα ματς που θα διεξαχθούν θα είναι λιγότερα. Σημειώνεται ότι το συνολικό πακέτο που έχει προσφέρει η ΕΡΤ για SL2 και FL ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ, ποσό που κρίθηκε εξ αρχής λίγο από τις ομάδες της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως σήμερα, οι ομάδες της SL2 θα κληθούν να λάβουν μία απόφαση που ενδεχομένως θα έχει επίπτωση στα έσοδά τους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις