Άκης Πέτρου: «Ηγετική μορφή και χαρισματικός ο Ουάρντα»

Ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου, μίλησε στο  SDNA  για την εμπειρία της τρίμηνης συνεργασίας με τον Ουάρντα, τις αντιδράσεις του παίκτη την ώρα που ήταν ανοιχτή η ατζέντα των συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ, καθώς και την επόμενη μέρα στην θεσσαλική ομάδα.

«Άψογη η συνεργασία μας, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα»

– Όταν τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνατε την μεταγραφή του Ουάρντα φανταζόσασταν πως θα έφευγε με μεταγραφή μόλις τρεις μήνες αργότερα;

– Πώς ήταν η εμπειρία της συνεργασίας που είχατε στο Βόλο με τον Ουάρντα;

«Είχαμε μια άψογη συνεργασία. Ο Ουάρντα είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί που δεν έδωσε κανένα απολύτως δικαίωμα το διάστημα που ήταν μαζί μας. Τυπικός σε όλα, εντός και εκτός γηπέδων. Συνεπέστατος στα ωράρια του, τα έδινε όλα στις προπονήσεις και ήταν μια ηγετική μορφή».

«Τυπικός και δουλευταράς, ένιωσε οικογένεια το Βόλο»

– Πολλοί λένε πως πρόκειται για έναν χαρισματικό παίκτη που ενίοτε αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του με την συμπεριφορά του…

«Ο Ουάρντα είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής που θέλει ειδικής μεταχείρισης ώστε να αισθανθεί ως οικογένεια την ομάδα 

Εμείς στο Βόλο τον αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Τα αποδυτήρια μας είναι πάρα πολύ καλά και έπαιξαν ρόλο για την γρήγορη προσαρμογή του και το…κούμπωμά του μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Δεν ξέρω τι συνέβη και τι έκανε στις προηγούμενες ομάδες που έπαιξε πριν έρθει στο Βόλο. Εμείς του δώσαμε ευθύνες και του είπαμε πως διαθέτει τα αγωνιστικά χαρίσματα να βουλώσει στόματα.

Ήταν τυπικός και δουλευταράς κι όπως προανέφερα υπήρξε μια ειδική διαχείριση από πλευράς μας στον Ουάρντα, όπως κάνουμε με όλους τους παίκτες και χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στο Βόλο.

Δεν προσαρμοστήκαμε εμείς στον Ουάρντα. Επιδίωξη μας ήταν να έχουμε μια άψογη συνεργασία όπως και συνέβη και να εξελίσσεται ο ποδοσφαιριστής μέσα από τις εμφανίσεις του».  

– Ποιο ήταν το κορυφαίο του ματς στο Βόλο;

«Τα καλύτερα του παιχνίδια ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Μάλιστα στο ματς με την ΑΕΚ και παρά τα όσα κυκλοφορούν για τον χαρακτήρα του, είδαμε να τρώει σφαλιάρα από τον Σάκχοφ και να μην αντιδρά καθόλου».

– Θα τον χαρακτηρίζατε ως έναν από τους κορυφαίους στο είδος του παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πολλές ελληνικές ομάδες, μπορεί και καμία δεν έχουν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ τους».

«Στο μυαλό του ο ΠΑΟΚ, χωρίς να δειλιάζει»

– Πώς είναι τις τελευταίες ημέρες; Τον απασχολεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ;

«Δεν είναι καθόλου ανήσυχος. Μπορεί να έχει στο μυαλό του την επιστροφή στον ΠΑΟΚ, ώστε φροντίζει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και να μην δειλιάζει υπό το φόβο ενός τραυματισμού όπως θα έκαναν άλλοι παίκτες στη θέση του.

Ο Ουάρντα βάζει μέχρι την τελευταία στιγμή πάνω απ΄όλα την ομάδα κι αυτό είναι προς τιμήν του».

– Θεωρείτε πως άξιζε μιας ακόμα ευκαιρίας να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα;

«Αν μιλήσουμε για την αξία του Ουάρντα θα έλεγα πως αξίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδα. Όταν η ομάδα στην οποία βρίσκεται τον κάνει να αισθάνεται καλά, τότε κάνει τη διαφορά. Το οικογενειακό κλίμα, η διαχείριση του Βόλου και τα δεμένα αποδυτήρια, συνέβαλαν στο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του».

«Φοβερά έξυπνος παίκτης»

– Ποια είναι η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα δεδομένου πως πρόκειται για έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή;

«Οι θέσεις που του ταιριάζουν περισσότερο είναι αριστερός εξτρέμ και ελεύθερος περιφερειακός παίκτης. Όχι το παλιό «δεκάρι», αλλά δεύτερος επιθετικός.

Είναι φοβερά έξυπνος παίκτης, βάζει καλά το κορμί του, διαθέτει άψογη τεχνική και πατάει περιοχή τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς αυτή. Παίζει και με τα δύο πόδια και έχει πολύ καλό κεφάλι».

– Πώς διαγράφεται η επόμενη μέρα και χωρίς τον Ουάρντα στο Βόλο;

«Σίγουρα θα μας λείψει. Ο Βόλος όμως δεν είναι μόνο ο Ουάρντα. Ήδη έχουμε πάρει τον Ρενάτο από τη Μάλαγα ενώ διαθέτουμε αξιόλογους παίκτες σε όλες τις θέσεις.

Θεωρώ πως θα καλυφθεί το κενό του από τους υπόλοιπους παίκτες μας. Εμείς δεν χτίσαμε την ομάδα πάνω στον Ουάρντα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις