Ολυμπιακός Β.: Ετοιμάζεται για την επιστροφή στην κανονικότητα

Από τα λεγόμενα του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά, η Πολιτεία είναι έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Αν αυτό γίνει μετά τις 10 Ιανουαρίου, θα έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου γυμνάστηκαν όλοι μαζί υπό τις οδηγίες του Στέφανου Ξηροφώτου και των συνεργατών του.
Σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, θα χρειαστούν το λιγότερο τρεις εβδομάδες, από την επανέναρξη των προπονήσεων, για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να είναι σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας για να αρχίσουν το πρωτάθλημα.
Δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή στην κανονικότητα. Κι αυτό, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με την ψυχολογία των παικτών που έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της καραντίνας.
Θα φανεί ποιες ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, ποιοι παίκτες λειτούργησαν ως επαγγελματίες το τελευταίο δίμηνο, ακολουθώντας πιστά το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που τους χορηγούσε σε εβδομαδιαία βάση η τεχνική ηγεσία.
Θα πρέπει η μετάβαση από την αγωνιστική απραξία στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων να γίνει προσεκτικά, καθώς εγκυμονούν μυϊκοί τραυματισμοί για τις ομάδες.
Ο Ολυμπιακός στα τέλη Οκτωβρίου είχε καταφέρει να βρίσκεται σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και ήταν έτοιμος να ριχθεί στη «μάχη» της Φούτμπολ Λιγκ. Τώρα η ομάδα θα κληθεί σε λίγες μέρες, όπως και οι υπόλοιπες της κατηγορίας, να ξεκινήσουν από το μηδέν. Δεν θα είναι εύκολο…
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν βρεθούμε μπροστά σε τρίτο κύμα πανδημίας, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσει στο τέλος Ιανουαρίου ή το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις