Βενέτης: Κατηγορία χωρίς κανόνες…

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή “Ισορροπίες” φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει αβεβαιότητα για το αν και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όπως αποδόθηκα από την εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Αρχικά είπε: «Χρόνια πολλά στον κόσμο. Να έχουμε καλή χρονιά, να ξεχάσουμε το 2020 και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μακάρι να ξαναδούμε την ομάδα μας στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, μπορεί να μην παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει άλλου είδους δράση. Αυτή την εποχή, πολλή σκέψη, σχεδιασμός και αγάπη. Κανείς από όσους ασχολούμαστε με την ομάδα δεν μένει αδρανής. Κοιτάμε την επόμενη ημέρα και θεωρώ ότι σιγά-σιγά οι σκέψεις μας θα γίνουν πραγματικότητα».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των παρουσιαστών της εκπομπής και στα εξής θέματα:

Για το πότε θεωρεί ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα: «Δεν έχω μαντικές ικανότητες.. Δεν θέλω να πω κάτι που δεν θα ισχύει. Εύκολα μπορεί να διαψευστώ. Βλέπουμε πως πάει η πανδημία. Σήμερα τα κρούσματα ήταν κοντά στα 1000. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, αλλά υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Αυτός θα δώσει λύση στο πρόβλημα όλης της κοινωνίας. Όλοι βιώνουμε μια άσχημη κατάσταση. Μέσα σε αυτή είναι και το ποδόσφαιρο. Όταν στρώσει η κοινωνία θα μιλήσουμε και για ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα η Φούτμπολ Λιγκ: «Η πανδημία ίσως κάλυψε κάποιες αδυναμίες στο ποδόσφαιρο. Ούτε η Σούπερ Λιγκ 2 ξεκίνησε. Βλέπουμε ότι είναι χαοτική η διαφορά της Σούπερ Λιγκ 1 από τις άλλες δύο κατηγορίες, παρότι όλες είναι επαγγελματικές. Στη δική μας κατηγορία δεν υπάρχει ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο, ομάδες δεν έχουν αδειοδότηση και γενικότερα δεν υπάρχουν κανόνες που να τηρούνται».

Για το ότι πολλές ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να παίξουν σε επαγγελματική κατηγορία: «Είναι μία αλήθεια που όποιος τη λέει στοχοποιείται. Κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργούμε με σωστό τρόπο. Αν το πρωτάθλημά μας ήταν δυνατό και ανταγωνιστικό δεν θα είχαμε ανάγκη. Όπως βλέπουμε, στην Ελλάδα μόνο η Σούπερ Λιγκ 1 παίζει, ενώ σε άλλες χώρες γίνονται κανονικά τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών. Αν το προϊόν μας ήταν ανταγωνιστικό δεν θα υπήρχαν τα προβλήματα που έχουμε».

Για την οικονομική αβεβαιότητα στις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ: «Έχουμε αποδεχθεί μια πραγματικότητα και δεν γνωρίζουμε τίποτα. Τα έξοδα όπως η ασφάλιση των παικτών, τα συμβόλαια, η διαιτησία ή τα προσδοκόμενα έσοδα καλύπτονται από σύννεφο αβεβαιότητας. Πέρυσι, κάποιοι έλεγαν ότι θα πάρουμε από τα τηλεοπτικά 120.000 ευρώ και πήραμε 27.000 ευρώ που δεν έφτασαν ούτε για τη διαιτησία. Βρήκε δικαιολογία η ΕΡΤ με τη μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τα χρήματα ήρθαν κατά πολύ… κουτσουρεμένα. Αυτά γίνονται και μετά ομάδες εγκαταλείπουν».

Για το αν οι ομάδες μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο: «Όταν υπάρχουν ομάδες με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ πώς θα ανταπεξέλθουν στα έξοδα των τεστ που μπορεί να φτάσουν τα 10.000 ευρώ; Λένε να κάνουμε παζάρια για να πέσει η τιμή, όμως έτσι δείχνουμε ότι το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Μετά και η Πολιτεία δεν μας αντιμετωπίζει σοβαρά».

Για το αν υπάρχει εχθρότητα προς τη Νίκη από τον κ. Λεουτσάκο: «Είμαστε το μαύρο πρόβατο για τον κ. Λεουτσάκο. Ο ίδιος δεν έλεγε ότι 18 ομάδες είναι μαζί και η Νίκη μόνη της; Ότι φταίει για όλα και δεν ξεκινά το πρωτάθλημα; Εμείς ζητούσαμε να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Ένας κανονισμός που τελικά εφαρμόστηκε για όλες τις κατηγορίες πλην της Φούτμπολ Λιγκ».

Για τα έργα στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς»: «Τα έργα έχουν σταματήσει αυτή την περίοδο λόγω της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή το «Π. Μαγουλάς» είναι ένα πολύ καλό προπονητήριο. Στις σκέψεις μας είναι η ανέγερση της Θύρας 3. Από κάτω θα έχει στεγασμένους αθλητικούς χώρους. Τα προβλήματα είναι αρκετά όσον αφορά τον χώρο του ΟΣΕ. Τώρα δεν μπορούμε να μπούμε ούτε για να κάνουμε κάποια περιφερειακά έργα, αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι του ο ΟΣΕ είναι σε αναστολή. Έτσι, έχουμε καθυστερήσει. Φοβάμαι πως αν περάσει η άνοιξη και δεν προλάβουμε, δεν θα μπορούμε μετά να κάνουμε τη σπορά».

Για το τι κρατά από το 2020 και που θα «πατήσει» η Νίκη το 2021: «Θα ξεκινήσω με τον προγραμματισμό που κάναμε για τη νέα χρονιά. Ο στόχος ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό. Ήταν επιθυμία του Στάικου Βεργέτη να μείνουν τα περισσότερα παιδιά. Εξάλλου, δεν θέλαμε να «δεθούν» μόνο ποδοσφαιρικά με τη Νίκη, αλλά και κοινωνικά.

Τώρα προέκυψε η διακοπή αλλά πάλι κοιτάξαμε να μείνουν σχεδόν όλοι στον Βόλο και να προπονούνται έστω και με τηλεδιάσκεψη. Στόχος μας είναι να «δεμένη» η ομάδα και να λειτουργεί ως οικογένεια. Σε αυτό πιστεύω πως πετύχαμε. Όταν ξεκινήσουμε η συνοχή και η αγάπη που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους θα φανεί μέσα στο γήπεδο.

Μέσα στο 2020 σίγουρα έγιναν λάθη από την πλευρά μας γιατί μπήκαμε γρήγορα στην κατηγορία. Ειδοποιηθήκαμε για τη συμμετοχή μας στις 5 Σεπτεμβρίου και σε 14 ημέρες είχαμε πάρει άδεια συμμετοχής. Έγινε λάθος επιλογή στον προπονητή όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα, αλλά με την έλευση του κ. Βεργέτη το διορθώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα, η πορεία μας ήταν τέτοια που με δύο ατυχή αποτελέσματα στα τελευταία λεπτά, τελικά χάσαμε την άνοδο.

Γενικότερα, το 2020 μας έμαθε να αντέχουμε στην αδικία. Μάθαμε πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι προέκταση της κακής πλευράς της κοινωνίας. Δεν βρίσκεις εύκολα το δίκιο σου διότι οι κανόνες είναι άλλοι. Εμείς όμως θα μείνουμε στις αξίες που πρεσβεύουμε».

Για τα μεταγραφικά της ομάδας: «Ο κ. Στύλας πάντα ψάχνει για παίκτες. Αυτά είναι ακόμη σε σχεδιασμό».

Για τις φιλανθρωπικές δράσεις της ΠΑΕ: «Στο κοινωνικό κομμάτι γίνεται πολλή καλή δουλειά από τον κ. Καζεπίδη. Πήγαμε σε 3-4 σημεία συμβολικά και προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι φορείς. Εισπράττουμε τη χαρά αυτών που δέχονται αυτή τη μικρή βοήθεια και φυσικά αυτό μας ικανοποιεί»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις