Χλωμός και άσφαιρος o Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Καλύτεροι συνολικά οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκαν τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων.

Δύο κλασικές ευκαιρίες είχε ο Παναθηναϊκός προς το φινάλε του α’ ημιχρόνου, όμως στο β’ δεν… υπήρχε επιθετικά στο χορτάρι.

Ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε ρόλο δεξιού μπακ στον Χουάνκαρ, έβαλε Φραν Βέλεθ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, ενώ ο Γιάννης Μπουζούκης αγωνίστηκε πίσω από τον Καρλίτος.

Αναφορικά με τα «φτερά», ο βελτιωμένος Αϊτόρ έπαιξε δεξιά και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αριστερά, σε μία διάταξη που θύμιζε περισσότερο 4-2-3-1.

Ο Μίλαν Ράσταβατς, από την πλευρά του, επέλεξε 4-2-3-1 με δεξιό εξτρέμ τον Ρίτζις Κρέσπι, αριστερό τον Σίτο και ελεύθερο τον Αντριάν Ριέρα, πίσω από τον Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Αστέρας ήταν πιο ζωηρός στο πρώτο μισό του ημιχρόνου και σε μερικές περιπτώσεις προσέγγισε με αξιώσεις τα καρέ του Σωκράτη Διούδη.

Η κατοχή της αρκαδικής ομάδας ξεπέρασε το 60%, ενώ η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 20ό λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο προωθημένος Ντάνι Σουάρεθ πλησίασε στο γκολ της χρονιάς (τρομερό ψαλίδι που πέρασε πάνω από τα δοκάρια).

Στο 34’ ο Κρέσπι βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως γκολ δεν υπήρξε επειδή ο εκτεθειμένος Μπαράλες είχε κάνει κίνηση προς την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος σε ανάπτυξη και εμπνεύσεις, ωστόσο στο 39ο λεπτό άγγιξε το γκολ με τον προωθημένο Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ (προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και κεφαλιά του Καρλίτος).
Η τελευταία αξιόλογη φάση του α’ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από γύρισμα του Αϊτόρ, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πλάσαρε άουτ.
Το β’ μέρος άρχισε με μία σπουδαία ευκαιρία για τον Αστέρα στο 47ο λεπτό, αφού ο Ριέρα απείλησε με κοντινό σουτ και ο Σωκράτης Διούδης απέκρουσε σωτήρια.
Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι μετριότατος, ενώ δεν εκμεταλλεύθηκε δύο μαζεμένα κόρνερ που κέρδισε, με αποτέλεσμα ο Μπόλονι να καταστρώσει νέα πλάνα.

Ο Αστέρας έδειχνε πιο απειλητικός, όμως ο Ράσταβατς θέλησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ενέκο Καπίγια και Λουίς Φερνάντεθ.

Ο Μπόλονι, από την πλευρά του, έβγαλε τον Μπουζούκη και έβαλε τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πήρε θέση στο δεξιό «φτερό» και ο Αϊτόρ τραβήχτηκε προς τον άξονα.

Μεγάλη ευκαιρία απώλεσαν οι φιλοξενούμενοι στο 72ο λεπτό με τον νεοεισελθόντα Φερνάντεθ, έπειτα από γύρισμα του Μπαράλες.

Ελάχιστα αξιόλογες επισκέψεις καταγράφηκαν στα τελευταία λεπτά, επομένως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Η κάρτα του αγώνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23’ Βέλεθ, 55’ Μπουζούκης, 56’ Αλεξανδρόπουλος, 81’ Σένκεφελντ – 40’ Ριέρα, 65’ Βαλιέντε, 90’ Κώτσιρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης (66’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82’ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος (76’ Μακέντα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Ν. Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (90+2’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (64’ Καπίγια), Ριέρα (64’ Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (87’ Τιλίκα), Μπαράλες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις