Απορούν οι ξένοι του Ολυμπιακού Βόλου

Στον Ολυμπιακό Βόλου αυτοί που βιώνουν πιο δύσκολα την κατάσταση στη χώρα μας, λόγω της καραντίνας, είναι σαφώς οι ξένοι παίκτες της ομάδας. Οι τρεις Αργεντινοί, Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα και ο Σέρβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Ήρθαν στην Ελλάδα να παίξουν ποδόσφαιρο και αντ’ αυτού το μόνο που κάνουν είναι να προπονούνται ατομικά, να μένουν αγωνιστικά άπραγοι και να απορούν από το γεγονός, πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουν αρχίσει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πλην της Σούπερ Λιγκ.

Έκαναν γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους και περιμένουν υπομονετικά πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιμένουν και αυτοί να δουν πότε θα επανέλθουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Πάντως, αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ θα πάει για τον Φεβρουάριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες και την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε, πως στην κανονική περίοδο οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα δώσουν 18 παιχνίδια (εννέα σε κάθε γύρο) και θα ακολουθήσουν έξι παιχνίδια για τα πλέι οφ και δέκα για τα πλέι άουτ. Βάσει της ισχύουσας προκήρυξης, οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στα πλέι οφ (ανά όμιλο). Στη Σούπερ Λιγκ 2 θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, μετά τη διαδικασία των αγώνων κατάταξης. Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν έξι ομάδες από κάθε όμιλο και οι τρεις τελευταίες (κάθε ομίλου) θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Υπάρχει, πάντως, σκέψη στην περίπτωση που δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, είτε να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, με την προκήρυξη να αλλάζει, είτε να γίνουν λιγότερα παιχνίδια (το σχέδιο θα το αποφασίσουν οι ομάδες).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις