Έτοιμος για νέες διακρίσεις ο Π.Ο. Βόλος

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Π.Ο. Βόλος έκανε η ιστοσελίδα sports3.gr η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο άθλημα της ποδηλασίας, στο οποίο ο βολιώτικος σύλλογος κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.
Παραθέτουμε αυτούσιο το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ντζάνης: Ο Ποδηλατικός Όμιλος Βόλος είναι ένα ιστορικό σωματείο που προήλθε από τη συγχώνευση τεσσάρων συλλόγων το 2000. Έχει πετύχει αποτελέσματα που μπορούν να χαρακτηριστούν μοναδικά. Η ιδέα της δημιουργίας του άρχισε έπειτα από ένα τραγικό συμβάν ενός επιφανούς μέλους, που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, επιστρέφοντας από αγώνα ποδηλασίας, πρόκειται για τον Βαγγέλη Βολικάκη. Ύστερα από αυτό τα σωματεία Αίολος, Κένταυρος, Αργώ και Δίας με ισχυρή δυναμική, κυρίως στις μικρές ηλικίες, συνενώθηκαν σε μια προσπάθεια να κάνουν κάτι ξεχωριστό, που έμελλε να γράψει ιστορία, με μοναδικά επιτεύγματα σε νίκες και ρεκόρ, που δύσκολα θα ξεπεράσει άλλος σύλλογος στο μέλλον.
Μόνιμος πρωταθλητής από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα ο ΠΟ Βόλος, κυρίαρχη ομάδα στον ελλαδικό χώρο, μακράν των άλλων, κυρίως στα αγωνίσματα πίστας.
Πρωταγωνιστής ακόμα και στην ποδηλασία δρόμου και με επιτυχίες στην ποδηλασία βουνού (MTB). Οι αθλητές του κατέχουν ένα απίθανο ρεκόρ νικών, καταλαμβάνοντας σε πανελλήνια και μη πρωταθλήματα στην πίστα, όλες τις θέσεις του βάθρου επί σειρά ετών. Τα πανελλήνια ρεκόρ που κατέχουν φαντάζουν δύσκολο να καταρριφθούν, ενώ με αιχμή του δόρατος τους Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη, καθώς και τον Σωτήρη Μπρέτα, συνεχώς τα βελτιώνουν, πλαισιωμένοι τα τελευταία χρόνια από αξιόλογους αθλητές, που προέρχονται από μεταγραφές, όπως οι Ζήσης Σούλιος, Χάρης Τσιαντός, Χέλλερ Παναγιώτης Χριστόπουλος, Χρήστος Τσερετζούλιας, Ορέστης Ράπτης, Στέφανος Κλόκας και πολλοί άλλοι. Μέσα σε όσα αναφέρουμε, μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι ακόμα μοναδικό που αφορά τον Χρήστο Βολικάκη.
Έναν αθλητή που στα σπριντ κέρδισε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ μεταπηδώντας από τα σπριντ στην αντοχή κατάφερε να φέρει κορυφαίες νίκες για τον σύλλογο και την ελληνική ποδηλασία. Επιτυχίες που κανένας άλλος αθλητής στον κόσμο μπόρεσε να πετύχει κάτι παρόμοιο και σε τόσο μεγάλη έκταση.
Πιστός παρτενέρ του Χρήστου ο αδερφός του Ζαφείρης, καθώς τον ακολουθεί κατά πόδας μιας και υποχρεώθηκε να ασχοληθεί κι αυτός με την αντοχή, δείχνοντας ιδιαίτερη προσαρμογή, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα ιδιαίτερα δυνατό δίδυμο, με υψηλές αξιώσεις. Ο Σωτήρης Μπρέτας επανήλθε στις επιτυχίες με δύο χάλκινα μετάλλια στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας, πραγματοποιώντας απίθανες εμφανίσεις όπου κι αν αγωνίστηκε. Στη χρονιά που ολοκληρώθηκε αξιόλογοι έφηβοι, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Χαρόβα (παίδας) κι ακόμα οι Γιάννης Ερελίδης (παίδας), Αναστάσιος Αλειφερόπουλος, Γιάννης Μαντής και Νίκος Μπαράκος σάρωσαν τα μετάλλια, παρά τις ατυχίες. Στη χρονιά που ξεκίνησε οι παραπάνω αθλητές, πλαισιωμένοι από τους Γιάννη Σπανόπουλο και τους πολλά υποσχόμενους Δημήτρη Κατσίμπουρα, Θανάση Μαλούση, Μιχάλη Τριομάττη, Λευτέρη Πρωτόπαππα, Εμιλιάνο Βίλα, Βασίλη Μιτζέλο, Παναγιώτα Μπέντα, Γιώργο Παπαδογεώργη, Θεόδωρο Τερζή και άλλους, φιλοδοξούν για ακόμα σπουδαιότερα αποτελέσματα. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί για τον ΠΟ Βόλος ότι είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έχει να καμαρώνει επτά αθλητές που έχουν ξεπηδήσει από τα σπλάχνα και κατέχουν τίτλους παγκοσμίου ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Είναι οι: Χρήστος Βολικάκης, Ζαφείρης Βολικάκης, Σωτήρης Μπρέτας, Βασίλης Γαλάνης, Αλέξανδρος Φλώρος, Κώστας Καραγεώργος, Βαγγέλης Τσαερλής.
«Φέτος γιορτάσαμε τα 20 χρόνια της παρουσίας μας ως Π.Ο. Βόλος και ήταν χρήσιμο να γίνει η παραπάνω αναφορά για να τα γνωρίζουν και οι νεότεροι. Ο Ποδηλατικός Όμιλος έχοντας ωριμάσει στη διάρκεια αυτών των ετών και έχοντας προοδεύσει σε κάθε τομέα, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τα μέλη της ομάδας ονειρεύονται επίσης την αρχή εργασιών για την κατασκευή του ποδηλατοδρόμιου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, που είναι μια δέσμευση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, έτσι ώστε να αποτελέσει, με την περάτωσή του, την κυψέλη δημιουργίας των επόμενων γενεών στο άθλημα. Αυτό το έργο θα μετατρέψει την πόλη μας σε πόλο έλξης για την παγκόσμια ποδηλασία» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Βολικάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις