Σημαντική για πολλούς λόγους η νίκη του Βόλου

Σημαντική για πολλούς λόγους ήταν η νίκη που σημείωσε ο Βόλος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Σούπερ Λιγκ.
Οι «κυανέρυθροι», όπως και στο ματς στο Περιστέρι στις 13 Σεπτεμβρίου, έτσι και προχθές στο Πανθεσσαλικό πήραν το «τρίποντο», απέναντι σε μια από τις πιο ποιοτικές και δυνατές ομάδες της κατηγορίας.
Μάλιστα, ο Ατρόμητος είχε να επιδείξει μόνο νίκες στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του στο Βόλο πέρυσι, για πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες ύστερα από οκτώ αγωνιστικές, καθώς είχε να κερδίσει από τον περασμένο Οκτώβριο (2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα την 5η αγωνιστική).
Η νίκη αυτή αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας, όταν μάλιστα ακολουθούν δύο συνεχόμενα δύσκολα εκτός έδρας ματς, σε διάστημα τριών ημερών, με Άρη και ΠΑΟΚ.
Οι «κυανέρυθροι» επανήλθαν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, κατέχοντας την 5η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 19 βαθμούς.
Αξιοποίησαν – επιτέλους – το Πανθεσσαλικό, καθώς η έδρα αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» των «κυανέρυθρων».
Κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, πράγμα που δεν συμβαίνει συνήθως, ενώ κατάφεραν έστω και μία φορά να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι γεγονός πως εντός έδρας δυσκολεύονται να φτάσουν στο γκολ.
Στα αξιοσημείωτα του προχθεσινού αγώνα το ντεμπούτο των νεοαποκτηθέντων, Ρενάτο Σάντος και Φαούστο Γκρίλο, έστω κι αν ο δεύτερος πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στη θέση του Αμρ Ουάρντα, για να αποσπάσει ο Αιγύπτιος (φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού) το χειροκρότημα στην τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα του Βόλου.
Ο Βόλος κόντρα στον Ατρόμητο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Πέρα από το γκολ που σημείωσε με τον Περέα στο 36’, είχε κλασικές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα. Πίεσε ψηλά τον αντίπαλο, εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφηναν οι παίκτες του Ατρομήτου και έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση την άμυνα της ομάδας του Περιστερίου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος παραχώρησε γήπεδο στον Ατρόμητο, οι παίκτες, ωστόσο, του Άνχελ Λόπεθ έπαιξαν ψυχωμένα, με μυαλό και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις