«Αν θέλουν να διαλύσουν την ΕΠΟ, ας τη διαλύσουν»

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: 

Για τις ομάδες της SL2 που δεν μπήκαν τελικά στην κλήρωση του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο έπρεπε να τρέξει, δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρξε μία πρόταση από τον Βαγγέλη Γραμμένο αλλά και τους κ.κ. Γκαγκάτση και Μπουτσικάρη προς τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, έτσι ώστε μία διαφορά, που θα υπάρξει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αν είναι λιγότερες οι ομάδες της διοργάνωσης, δηλαδή 150.000 ευρώ να πάει στη SL2 για να καλύψουν τα έξοδα τους στα rapid tests. Επίσης υπήρξε πρόταση ένα μέρος από το HatTrick, το πρόγραμμα της UEFA, να διοχετευθεί στη SL2 για να είναι βιώσιμη η λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι μικρότερες κατηγορίες: «Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν παίζουν οι επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό είναι τραγικό. Στις επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αποκλειστικά από αυτό. Αυτές οι αμοιβές είναι για λίγα χρόνια, που διαρκεί η ποδοσφαιρική τους ζωή και θα πρέπει να καλύψουν ένα διάστημα και των επόμενων χρόνων μέχρι να κατασταλάξουν σε κάτι άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι καταστρέφονται, αλλά η πολιτεία δεν βλέπει την ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Όταν τα σινεμά και τα θέατρα ήταν ανοιχτά –και καλώς ήταν- στο ποδόσφαιρο υπήρχε απαγόρευση. Δηλαδή στα γήπεδα είναι η πιο εύκολη η μετάδοση; Δεν μιλάμε για την περίοδο της έξαρσης, αλλά όταν υπήρχε ύφεση».

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια τροποποίηση στο Κύπελλο, αν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων επανέλθει στο θέμα των ομάδων της SL2: «Όχι είναι οριστικό, αποφασίστηκε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες δεν υπάρχει το περιθώριο. Οι ομάδες της SL2 δεν είναι έτοιμες δεν έχουν προπονηθεί. Θα πάνε να ανταγωνιστούν ομάδες που παίζουν 2-3 μήνες; Δεν θα έχουν τύχη. Έγινε η κλήρωση, οι αγωνιστικές δεν βγαίνουν. Έπρεπε ήδη να έχουν έγκριση οι ομάδες της SL2 και της FL για ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έπρεπε ήδη να έχουν βοηθήσει με τον τηλεοπτικό πάροχο. Η πρόταση που συζητήθηκε στην ΕΕ της ΕΠΟ είναι μία ένεση τονωτική αλλά δεν είναι λύση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις