Restart με τεσσάρα στην Κατερίνη

Η Νίκη συνέτριψε με σκορ 4-1 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και φιλοδοξίες. Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση, ανάλογη των δυνατοτήτων τους, καταφέρνοντας, μάλιστα, να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του πρώτου λεπτού όταν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζαχαράκη. Η αντίδραση της Νίκης ήρθε 15 λεπτά αργότερα με προσωπικό γκολ του Μπαλαράμπε ενώ ο Μέτσε στο 44’ έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους γράφοντας το 1-2. Στην επανάληψη ο Μπαλαράμπε «κλείδωσε» τη νίκη στο 54’, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κανελλόπουλου στο 74’ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου.

Με Παπουρτζή αντί του Σταυράκη

Με τον Άρη Παπουρτζή αντί του Άγγελου Σταυράκη κάτω από τα γκολπόστ παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Βελιτζέλος κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Την αμυντική διάταξη αποτέλεσαν οι Πασκούλεφ, Ναουμίδης, Χολέβας και Αλεξανδρής, σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Μπιτσάκος και Ιβανίδης, τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Ελευθεριάδης, την αριστερή ο Κανελλόπουλος, ο Μέτσε κινήθηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ, με επιθετική αιχμή τον Σαντίκ Μπαλαράμπε.

Ψυχρολουσία από τα αποδυτήρια…

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς καθώς στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση των γηπεδούχων κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με σουτ του Ζαχαράκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Νίκης.

Οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό αντέδρασαν άμεσα και στο 12’ απείλησαν με ισοφάριση με την κεφαλιά του Κανελλόπουλου να σταματά στο δοκάρι της εστίας του Βασιλειάδη.

“Τούμπα” με Μπαλαράμπε και Μέτσε

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαλαράμπε με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Στο 33’ ο Μπαλαράμπε πήρε το ρόλο του «σερβιτόρου» με αποδέκτη της σέντρας τον Ελευθεριάδη, όμως ο βραχύσωμος μέσος δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου όταν ο Αλεξανδρής σέρβιρε με σέντρα και ο Μέτσε ψύχραιμα έφερε τούμπα το ματς. Δέκα λεπτά νωρίτερα ο Μπαλαράμπε θα μπορούσε να είχε χρηστεί σκόρερ εις διπλούν όταν και πάλι με προσωπική ενέργεια, έφτασε σε θέση βολής όμως το σουτ πέρασε άουτ.

Κλείδωσε με Μπαλαράμπε, το κερασάκι ο Κανελλόπουλος

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ρισκάροντας και πιέζοντας ψηλά. Αυτό δημιούργησε χώρους στα μετόπισθεν με τους παίκτες της Νίκης να τους εκμεταλλεύονται και να φτάνουν σε μία εύκολη επικράτηση.

Στο 54’ ο Μπαλαράμπε σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα βάζοντας τέλος στα όνειρα για θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα της Πιερίας. Ο Κανελλόπουλος σέντραρε με τον Άγγλο επιθετικό να κάνει εύκολα το 1-3. Η αντίδραση του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ήρθε με στημένη φάση, όταν ο Νάκας στο 58’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπουρτζή.

Στο 74’ η νίκη των φιλοξενούμενων πήρε διαστάσεις θριάμβου με σκόρερ τον Κανελλόπουλο. Ο Ναουμίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Καρατζάογλου να σταματά την μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και κόκκινη στον παίκτη του Αχιλλέα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Κανελλόπουλος δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Νίκη κατέβασε στροφές, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει Πύδνας.

Με τέτοιες εμφανίσεις η βολιώτικη ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και εφόσον επιστραφούν οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στους αγωνιστικούς χώρους, η Νίκη θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση, κάνοντας τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στη μεταγραφική χειμερινή περίοδο.

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Πασκούλεφ, Ναουμίδης, Χολέβας, Αλεξανδρής (85′ Κοτίτσας), Ιβανίδης, Μπιτσάκος, Μέτσε (62’ Κόλα), Κανελλόπουλος, Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Βασιλειάδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης (46′ Κωτσιαρίδης), Σκέντος, Τασίδης, Καρατζάογλου, Τσαγκαράκης, Γ. Παναγιωτίδης, Κατσιαμήτας (46′ Αν. Παναγιωτίδης), Νάκας (66′ Ποτουρίδης), Ζαχαράκης.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις