Λαμία-ΑΕΚ 0-1: Οσο έχει Καρίμ, καθαρίζει…

Λαμία-ΑΕΚ 0-1 απόψε στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να δίνει με δικό του υπέροχο γκολ τη νίκη στην Ενωση.

Για δεύτερο σερί ματς η ΑΕΚ ήταν κυνική, κράτησε το μηδέν στην άμυνα και χάρη στο γρήγορο γκολ του Kαρίμ Ανσαριφάρντ (9′) πέρασε από την Λαμία με 0-1.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σκόραρε στο 9’ με έξυπνη κίνηση και σουτ και έτσι η ΑΕΚ μείωσε στο -3 από τον Αρη και την 2η θέση, ενώ παραμένει στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Την Πέμπτη η ΑΕΚ δίνει τον εξ’ αναβολής αγώνα με τον Αρη στο Χαριλάου.

Για την Ενωση αποβλήθηκε στο 53’ ο Εμάνουελ Ινσούα με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται έντονα για την κόκκινη κάρτα, στο πάτημα του Αργεντίνου στον Προβυδάκη.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει. Και το έκανε πολύ νωρίς. Στο 9’ ο Τάνκοβιτς διεκδίκησε μέχρι τέλους την μπάλα που κατέληξε στον Ανσαριφάρντ και αυτός με πλάτη στο τέρμα έδειξε την κλάση του ως φορ, καθώς το σουτ του δίχως να βλέπει κατέληξε στην γωνία του Επασί για το 0-1. Η Ενωση έκανε αυτό που ήθελε, αλλά δεν είχε συνέχεια στην πίεση της. Έδινε δικαιώματα στην Λαμία να ελπίζει σε λάθη της κιτρινόμαυρης άμυνας, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν είχε καλή τελική πάσα και εκτέλεση. Στο 21’ ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά βρήκε το αριστερό δοκάρι του Επασί και η ΑΕΚ με Τάνκοβιτς-Αλμπάνη από τα άκρα έδειχνε ενέργεια και διάθεση. Όμως η άμυνα της δεν ενέπνεε ασφάλεια και αυτό δεν την απελευθέρωνε από την μέση και μπροστά…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Λαμία να παίρνει… δώρο από τον Ινσούα την αποβολή του, μετά το αντιαθλητικό πάτημα του σε αντίπαλο. Ο Χιμένεθ λίγο μετά έβαλε τον Λόπες και αργότερα με Γαλανόπουλο-Ολιβέιρα και Λιβάια-Κρίστιτσιτς έβαλε φρέσκα πόδια στον άξονα και στην επίθεση για να πιέσει την Λαμία και να την κρατήσει πίσω. Ο Ολιβέιρα είχε μία πολύ καλή φάση που έβγαλε ο Επασί, ο Γαλανόπουλος απείλησε με μακρινό σουτ, την ώρα που η Λαμία αδυνατούσε να φτιάξει φάση στην περιοχή του Αθανασιάδη. Και αυτό έμεινε μέχρι το τέλος αφού η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει πολύ μακριά την Λαμία και να διατηρήσει έστω και με άγχος τους 3 βαθμούς.

Λαμία-ΑΕΚ 0-1

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Μπεχαράνο (59’ Αραμπούλι), Μπιάρνασον (74’ Παλαντιβασβίλι), Βασιλακάκης (59’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (63’ Ταϊρόν), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Αλμπάνης (57’ Λόπες), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)

Ο Κουτσιαύτης χρέωσε με κάρτα τους Ρόμανιτς (25’), Βασιλακάκη (44’), Τζανδάρη (66’) – Ολιβέιρα (68’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ινσούα στο 53’.

MVP

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Εβαλε το γκολ της νίκης. Και μάλιστα με δική του.. υπογραφή σε μία φάση που δεν ήταν τελική. Με πλάτη στο τέρμα, ήξερε που είναι και έκανε το σουτ δίχως να βλέπει και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να φτάσει ο Επασί. Λίγα λεπτά μετά είχε και δοκάρι και απέδειξε ότι είναι ο πιο επικίνδυνος φορ της ΑΕΚ και μετρά 8 γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ (ΑΡΤΑΣ)

Ο διαιτητής δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, παρά μόνο την αποβολή του Ινσούα. Κρίνεται αυστηρή η απόφαση του, αλλά ο Αργεντίνος αριστερός μπακ της ΑΕΚ δίνει… πάτημα να του δείξει την κόκκινη, καθώς πατά τον αντίπαλο του σε μία δύσκολη φάση με πολλά σώματα. Πάντως το VAR το εξέτασε και έδωσε το ΟΚ για την αποβολή…

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις