Σ. Ρόκας: Έχω εκπλαγεί ευχάριστα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Στάθης Ρόκας, ήταν φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο» και μίλησε για το πως βιώνουν οι παίκτες το lockdown. Αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και πως βλέπει το μέλλον της ομάδας, ενώ στάθηκε και στο προπονητικό κέντρο που απέκτησε η ομάδα, το οποίο χαρακτήρισε ως το πρώτο… πρωτάθλημα που κατακτά φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάθη Ρόκα:

Για το πως βιώνει ο ίδιος και η ομάδα την 10μηνη αποχή από επίσημα παιχνίδια: «Είναι παρά πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις το γεγονός, πως δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο για να αγωνιστείς εδώ και δέκα μήνες. Τραυματίας είσαι για δύο εβδομάδες και χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να επανέλθεις στην αγωνιστική δράση. Φαντάσου να έχεις να παίξεις σχεδόν ένα χρόνο.

Σίγουρα, υπάρχει μεγάλη δυσκολία για όλη την κοινωνία. Μέρος αυτής είμαστε και εμείς οι ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό, που είναι τελείως διαφορετικό από ένα μαγαζί, το οποίο για παράδειγμα μπορεί να δουλέψει με e-shop. Εμείς από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για  προς το επάγγελμά μας. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, ιδιαίτερα στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες για μια μεγάλη μερίδα ποδοσφαιριστών.

Η οικονομική βοήθεια για τους ποδοσφαιριστές είναι η ίδια, όπως με όλους τους εργαζόμενους στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι ομάδες έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει βάλει όλους τους εργαζόμενους σ’ αυτό το καθεστώς, οπότε οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν το επίδομα που τους χορηγεί το κράτος».

Για το πόσο δύσκολο θα είναι για τους ποδοσφαιριστές η επιστροφή στην κανονικότητα: «Έχουμε να προπονηθούμε ομαδικά περίπου δυόμισι μήνες και σίγουρα αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Είναι σαν να φεύγουμε για διακοπές το καλοκαίρι και γυρίζουμε στην ομάδα για να αρχίσουμε προετοιμασία. Θα κληθούμε να μπούμε ξανά σε διαδικασία προετοιμασίας. Μπορεί μην πάμε στο βουνό, όπως κάναμε το περασμένο καλοκαίρι, δεν παύει όμως να χρειάζεται η ομάδα να κάνει προετοιμασία από την αρχή.

Γιατί κατά τα ψέματα, άλλο είναι να γυμνάζεσαι ατομικά και άλλο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, όταν μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Όσο κι αν προπονηθείς μόνος σου, δεν είναι το ίδιο στο να γυμνάζεσαι με μπάλα και με τους συμπαίκτες σου.

Θα κάνουμε ταχύρρυθμη προετοιμασία, καθώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Θεωρώ, ότι θα παίξει ρόλο το προπονητικό τιμ, αλλά και το τι έχει κάνει ο καθένας προσωπικά, στο διάστημα των δυόμισι μηνών που ήταν ανενεργός. Παίζει ρόλο και η προσωπικότητα του καθενός, καθώς και η ηλικία. Αν και εμένα δεν με βολεύει αυτό, όσον αφορά την ηλικία.

Βέβαια, συνεχίζω να προπονούμαι καθημερινά και βάσει του προγράμματος που μας έχει δώσει η ομάδα. Δεν μπορώ να σταματήσω να γυμνάζομαι. Η αλήθεια είναι, πως προσπάθησα να το κάνω, για να δω πως θα είναι όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Δεν μπορώ ύστερα από 20 χρόνια επαγγελματικής προπόνησης να μην πάω να τρέξω και να αθληθώ».

Για την τηλεδιάσκεψη στην οποία εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό Βόλου: «Στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος ο πρόεδρος το Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τα μέλη του Δ.Σ., ποδοσφαιριστές από τη Φούτμπολ Λιγκ και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Αυτό που ειπώθηκε ήταν, πως η αρχή που έγινε με την απόφαση για έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, είναι πολύ σημαντικό για τη Φούτμπολ Λιγκ. Ήταν πολύ καλή κίνηση από πλευράς Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ να μην σταλεί, αρχικά, υγειονομικό πρωτόκολλο και για τις δύο κατηγορίες μαζί. Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι ήταν κάπως επιφυλακτικοί. Άλλο να ξεκινούσαν οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ και άλλο 32 συνολικά ομάδες και από τις δύο κατηγορίες.

Θεωρήθηκε, πως θα έπρεπε πρώτα να ζητήσουν την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και στη συνέχεια της Φούτμπολ Λιγκ, για να είναι πιο εύκολο να ανάψει το «πράσινο φως» και να αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Αυτό που επεσήμανε ο κ. Μαυρωτάς και το είπε ορθά-κοφτά, είναι πως το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσει και θα τελειώσει με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Η αγωνιστική περίοδος, όπως λέγεται, θα πάρει παράταση ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι 18 κι από εκεί και πέρα υπάρχουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Νομίζω, πως αν πιεστούμε και εμείς και παίξουμε κάποια παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, το πρόγραμμα μπορεί να βγει στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Προέχει, πάντως, να μπούμε στο γήπεδο και να αγωνιστούμε».

Για το αν το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ικανό να ανταπεξέλθει σ’ ένα πρωτάθλημα με συνεχόμενα παιχνίδια και να πετύχει την άνοδο: «Η αλήθεια είναι, ότι το περασμένο καλοκαίρι ξεκινήσαμε τη χρονιά πιστεύοντας πως θα γίνει αναδιάρθρωση. Τελικά αναδιάρθρωση δεν έγινε και υπήρξαν ορισμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Λίγο πριν μπούμε στη δεύτερη καραντίνα ήμουν πάρα πολύ αισιόδοξος, γι’ αυτό που έβλεπα από την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είχα εκπλαγεί ευχάριστα, γιατί όλο αυτό ήταν ένα ρίσκο. Είχε αρχίσει και μου άρεσε η ομάδα. Νομίζω, πως ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει κατηγορία».

Για το αθλητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι, ότι επιτέλους η ομάδα έχει αποκτήσει ένα πολύ όμορφο αθλητικό κέντρο. Θα το χαρακτήριζα ως το πρώτο… πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν με ρωτούσες τι θα ήταν καλύτερο, να έπαιρνε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα πέρυσι ή να φτιάξει το προπονητικό κέντρο, θα απαντούσα ότι πρώτα θα πρέπει να βάλεις τις βάσεις και στη συνέχεια να χτίσεις τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.

Η διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο, με γήπεδα και όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχει μια ομάδα. Μάλιστα, σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ο Ολυμπιακός πατά, πλέον, σε γερές και σταθερές βάσεις».

Για το ρεκόρ που έχει ως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου που έχει αγωνιστεί και στις τρεις εθνικές κατηγορίες και στην Ευρώπη:

«Εύχομαι κάποιος ποδοσφαιριστής στο μέλλον να πετύχει ότι εγώ με την ομάδα και να παίξει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα σημαίνει, πως η ομάδα θα έχει τρομερή ανοδική πορεία».

Για το αν σκέφτεται μελλοντικά να προσφέρει στον Ολυμπιακό από κάποιο άλλο πόστο: «Με επέλεξαν να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, αλλά και εγώ από την πλευρά μου επέλεξα να παίξω σ’ αυτή την ομάδα. Δεν ήμουν Ολυμπιακός Βόλου, αλλά έγινα στην πορεία Ολυμπιακός. Όσο μπορώ, θα δίνω στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό μου εαυτό.

Όταν πάρω την απόφαση να σταματήσω να αγωνίζομαι, ως ποδοσφαιριστής κι αν από την πλευρά της η διοίκηση θέλει να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα από άλλο πόστο, με μεγάλη χαρά θα το κάνω. Όπως, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό και με τα λάθη που έχω κάνει. Πάντα, όμως επιδιώκω να κάνω το καλύτερο για το συμφέρον της ομάδας».

Απόδοση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις