Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας: Ίσως η ΕΕΑ είχε δίκιο κι έπραξε σωστά (vid)

Για την προσπάθεια της Δόξας Δράμας να εξασφαλίσει την αδειοδότηση για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Super League 2 μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Τάσος Καραγιαννίδης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ξανθόπουλος, οι οποίοι παραχώρησαν σήμερα (17/1) διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Αμφότεροι υπογράμμισαν πως το «αγκάθι» που δεν επέτρεψε την αδειοδότηση της Δόξας από την ΕΕΑ δεν υφίσταται πλέον, αφού ο Απόστολος Πετράκης έχει απομακρυνθεί από την ΠΑΕ και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την τελική δικαίωση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στην τρέχουσα κατάσταση στην ΠΑΕ, υποστήριξαν πως υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και υποσχέθηκαν πως η ομάδα θα έχει μια ανταγωνιστική παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα της Super League 2.
Ξανθόπουλος: «Να τελειώσει το μαρτύριο»

Αρχικά τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Ξανθόπουλος, ο οποίος είπε: «Μετά την αποχώρηση του κ. Μπύρου, ο κ. Χατζηελευθερίου ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ. Το καλοκαίρι με κάλεσε να οργανώσω το αγωνιστικό κομμάτι προσδιορίζοντας ότι έπρεπε να κινηθεί σε χαμηλό μπάτζετ διότι δεν υπήρχαν πόροι. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο κ. Πετράκης και υποσχέθηκε ότι θα φέρει επενδυτές. Ο χρόνος περνούσε και αρχίσαμε να λαμβάνουμε, επενδυτές δεν έρχονται και παράλληλα αρχίσαμε να λαμβάνουμε τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα. Το πρώτο ήταν η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ σε πρώτη φάση. Ακολούθησε και το δεύτερο χαστούκι με τη δεύτερη άρνηση της ΕΕΑ. Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός στη διοίκηση. Ίσως η Επιτροπή να είχε δίκιο και σωστά έπραξε.

Μετά το δεύτερο χαστούκι, κινητοποιηθήκαμε όλοι και θεωρήσαμε ότι ο κ. Πετράκης δεν θα πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Πράγματι αυτό συνέβη, ο κ. Πετράκης αποχώρησε. Πλέον έχουμε ένα κρίσιμο δικαστήριο την Πέμπτη, το διοικητικό εφετείο, στο οποίο δεν θα παρθεί οριστική απόφαση, αλλά ελπίζουμε σε μια προσωρινή άδεια για να συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα. Κατόπιν θα μας καλέσει ξανά η ΕΕΑ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Ο φάκελος της Δόξας είναι άρτιος όπως γνωρίζουμε από ΕΠΟ. Είμαστε μια από τις λίγες ΠΑΕ χωρίς χρέη στο Δημόσιο, δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα της Δόξας σε στημένα παιχνίδια. Νιώθουμε την αδικία και πιστεύουμε ότι την Πέμπτη θα έχουμε θετική εξέλιξη για να φύγει το άγχος από όλους μας. Η αποχώρηση του κ. Πετράκη είναι οριστική. Δεν υπάρχει στην ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο, που μας βοηθά. Από τους επιχειρηματίες που μας βοηθούν ως τους απλούς φιλάθλους που είναι δίπλα μας. Η ομάδα χρειάζεται χρήματα για κινηθεί και τα έσοδα είναι μηδαμινά. Με τη βοήθειά τους λύσαμε πολλά προβλήματα. Ελπίζουμε όλοι ότι την Πέμπτη θα τελειώσει το μαρτύριο, αυτή η πόλη αξίζει να έχει την ομάδα της στη Super League 2».

Καραγιαννίδης: «Ο λόγος που μας απέρριψαν δεν υπάρχει»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Τάσος Καραγιαννίδης υποστήριξε: «Μετά την αποχώρηση του κ. Χατζηελευθερίου, η Δόξα βρέθηκε ξαφνικά στον γκρεμό. Κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να αναλάβουμε ευθύνες. Δεν είμαι επιχειρηματίας ή βιομήχανος, όμως μαζί με άλλα παιδιά μέσα από τον χώρο των μετόχων αποφασίσαμε να πάρουμε την ομάδα στην πλάτη μας για να βγάλουμε το άρμα από τον βάλτο. Μετά τα δύο απανωτά χαστούκια από την ΕΕΑ δεν υπάρχει ο κ. Πετράκης με την υπαλληλική σχέση που είχε και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το “ΕΡΓΑΝΗ”. Εδώ και καιρό ο κ. Πετράκης αποτελεί παρελθόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κοινωνία της Δράμας που στάθηκε δίπλα μας με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας και κινήθηκε αυτός ο οργανισμός. Έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ και ανθρώπους – διαμάντια που δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα. Ως πρόεδρος θέλω την κοινωνία της Δράμας να πάρει θέση, τους θέλουμε δίπλα μας. Στη Δράμα αυτό που έχει απομείνει είναι μόνο η Δόξα. Η πανδημία ήταν γερό χτύπημα για όλους μας, χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, μετόχους, όμως, η Δόξα καρπώθηκε και κάποια πράγματα. Γλιτώσαμε μισθούς παικτών και υπαλλήλων, ασφαλιστικές εισφορές, πήραμε χρήματα από την “Επιστρεπτέα Προκαταβολή”, χρήματα από φίλους της ομάδας και με αυτά κινηθήκαμε. Πιστεύουμε ότι και στη συνέχεια η παρουσία των επιχειρηματιών δίπλα μας θα είναι πιο ενεργή. Έχουμε ιερή υποχρέωση όλοι να βγάλουμε τη Δόξα από το βάλτο. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και τη δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα πάρουμε την προσωρινή αδειοδότηση. Μετά θέλουμε άμεσα να μας καλέσει η ΕΕΑ για να αποδείξουμε πώς έχουν τα πράγματα. Θα επιδιώξουμε και συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη. Ο λόγος για τον οποίο μας απέρριψαν δεν υπάρχει».

«Υπάρχει ενδιαφέρον για τη Δόξα»

Τα δύο διοικητικά στελέχη της Δόξας Δράμας αναφέρθηκαν και σε διάφορα άλλα επιμέρους ζητήματα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Για τη στάση των πολιτικών της Δράμας: «Από την πρώτη στιγμή και καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν κοντά μας. Μαζί με αυτούς θα πάμε στον κ. Αυγενάκη, όχι μόνοι μας. Δεν έχουμε κλείσει το ραντεβού ακόμη, ευελπιστούμε να μας δεχθεί. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι δίπλα μας».

Για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις, υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτά τα συζητήσουμε κατόπιν και αφού πρώτα πάρουμε την άδεια».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Η ομάδα προπονείται κανονικά, δεν έχει αλλάξει κάτι. Στο οικονομικό, υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που είναι κοντά μας και ο απλός κόσμος που συμβάλει και αυτός από την πλευρά του».

Για τις ευθύνες αν η ομάδα δεν πάρει άδεια: «Ευθύνες δεν ζητάμε τώρα, αλλά στήριξη. Δεν περνά από το μυαλό μας ότι δεν θα πάρουμε άδεια. Δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Όταν υπήρχε θέμα ευθύνης, σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα. Στις 4/12 όταν παραιτήθηκε ο κ. Χατζηελευθερίου δεν θα υπήρχε ομάδα την επόμενη μέρα. Δεν λειτουργούσαν πρωτοδικεία, υπήρχε το lockdown, η ομάδα θα έσβηνε. Ευθύνες μπορεί να έχουμε όλοι, δεν είναι η στιγμή του καταμερισμού. Υπάρχουν οι 98 μέτοχοι που έμειναν, αν συμβεί το απευκταίο θα τα πούμε στη συνέλευση των μετόχων».

Για τη στάση του Γιάννη Μπύρου: «Υπάρχει η στήριξη του κ. Μπύρου, δεν μας άφησε ποτέ μόνους. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είναι περισσότερο δίπλα μας».

Για τις μεταγραφές: «Θα γίνουν μεταγραφές, είναι η αναγκαία η απόκτηση κάποιων παικτών. Είχαμε αποχωρήσεις βασικών και σε ένα Πρωτάθλημα Κυριακή-Τετάρτη χρειάζεται να υπάρχει ένα δυνατό ρόστερ για να ανταπεξέλθουμε. Θα γίνουν 2-3 μεταγραφές παικτών που θα είναι έτοιμοι για να μπουν στην ενδεκάδα. Ήδη ανέβηκαν κάποια παιδιά από την Κ19, αποκτήθηκε ένας ποδοσφαιριστής δανεικός από τον Παναιτωλικό (σ.σ. Μπελεβώνης). Έχουμε καλή ομάδα, θα συμπληρωθεί το ρόστερ, δεν θα έχουμε θέμα στην κατηγορία».

Απόδοση: metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις