Παλτόγλου: Δεν γίνεται να υπάρχει ΠΑΕ με 30 χιλιάδες M.K. – Αν δεν μπορεί η Δόξα να ανέβει η Νίκη Βόλου

Μοιράσου το άρθρο
 • 74
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  74
  Shares

Ο Άρης Παλτόγλου είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους και αυτό που θεωρεί σωστό θα το πει ακόμη κι αν γνωρίζει πως κάποιοι θα παρεξηγηθούν. Κάθε συνέντευξή του σε ΜΜΕ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δώσει τροφή για συζήτηση και σκέψη. Ο κ. Παλτόγλου φιλοξενήθηκε σήμερα τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και τα όσα δήλωσε σίγουρα θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης σε Super League 2 και Football League. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγάλεω τόνισε πως ήρθε η ώρα ο Αυγενάκης να πάρει γενναίες αποφάσεις ώστε να γίνει το «ξεκαθάρισμα» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να ξεχωρίσει η «ήρα από το στάρι». «Το μετοχικό κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που θέλει να λέγεται επαγγελματική δεν μπορεί να είναι κάτω από 200 χιλιάδες ευρώ», είπε σχετικά ενώ όσον αφορά τη Super League 2 ανέφερε πως δεν είναι ωραίο για την κατηγορία που ξεκίνησε με 11 ομάδες και καλό είναι, εφόσον η Δόξα Δράμας δεν καταφέρει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής, η θέση της να αναπληρωθεί από τη Νίκη Βόλου!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Παλτόγλου, στην εκπομπή Clasico του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM:

Για την πρόθεση του κ. Αυγενάκη να θέσει αυστηρότερα κριτήρια για την ίδρυση επαγγελματικών ομάδων στο ποδόσφαιρο: «Το φωνάζουμε εδώ και 2-3 χρόνια, από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος του Βασιλειάδη, το “έκτρωμα” που λέγαμε. Δεν μπορεί να υπάρχει ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 30 χιλιάρικα, δεν μπορεί να υπάρχει ΠΑΕ που δε ξέρουμε ποιος είναι ο χρηματοδότης και πού βρήκε τα λεφτά. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, να είναι πιο λίγες οι ΠΑΕ και πιο σωστές. Το έβλεπε ο κ. Αυγενάκης, αλλά έκλεινε τα μάτια, δεν μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό. Πάει μόνο του το πράγμα».

Για τα έσοδα και τα έξοδα μίας ΠΑΕ, έστω της Football League: «Τα έξοδά της είναι το λιγότερο 500-600 χιλιάδες. Είτε από τον βασικό χρηματοδότη, είτε από επιπλέον χρηματοδότες, είτε μέσω των εισιτηρίων, είτε μέσω των χορηγών, αυτό είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί, τόσο κοστίζει η ομάδα».

Για το αν μπορεί να ισοσκελίσει μία ΠΑΕ τα έσοδα και τα έξοδά της στη FL: «Στην παραπάνω κατηγορία μπορεί, αλλά στη δική μας όχι. Αν δε βάλει βαθιά ο χρηματοδότης ή οι χρηματοδότες το χέρι στην τσέπη, δεν μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό φωνάζουμε και λέμε ότι είναι μία κατηγορία – έκτρωμα. Όταν ο Βασιλειάδης δημιούργησε αυτήν την κατηγορία, έβαλε τον όρο να δίνει 400.000 ευρώ τηλεοπτικά στις ομάδες. Τώρα, όμως, ρίχνουν τις ΠΑΕ “στα βαθιά”, με μηδενικά έσοδα, κι ο πρόεδρος καταστρέφεται. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Και δε βρισκόμαστε καν στη δεύτερη κατηγορία, που, όπως και να ‘χει, θα υπήρχε άλλη ψυχολογία, θα έλεγε κανείς ότι θα κάνω ένα άλμα και θα ανεβάσω την ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Τώρα είμαστε στην τρίτη…».

Για το πόσο πιστεύει ότι πρέπει να είναι το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για μία ΠΑΕ της κατηγορίας: «Το λιγότερο 200.000. Μα, είναι δυνατόν; 30 χιλιάρικα; Πώς μπορεί να γίνει αυτό;».

Για το αν πιστεύει πως στη Football League όλες οι ομάδες θα καταφέρουν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα: «Δεν είναι θέμα, αν θα αντέξουν. Θα αντέξουν. Τα προβλήματα θα φανούν το καλοκαίρι. Όλοι θα κοιτάνε να τηρούν το πρωτόκολλο, αλλά θα υπάρχουν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, ΙΚΑ, Εφορία. Θα δημιουργηθούν ΠΑΕ που θα χρωστάνε δεξιά κι αριστερά. Το πρωτόκολλο όλοι θα μπορέσουν να το τηρήσουν. Τα έξοδα;».

Για την SL2 που ξεκίνησε με αγώνες που αναβλήθηκαν: «Είδατε τί έγινε με τη Δόξα Δράμας. Αν μια ομάδα δεν μπορεί, δεν την κατεβάζουν. Έχουν αλλάξει οι νόμοι, δεν είναι όπως παλιά που κατέβαινε ο Αήττητος στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας και τον απέβαλαν μετά. Θα δούμε, στις 21 ξαναδικάζεται, μακάρι να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα η Δόξα Δράμας. Η γνώμη μου είναι, για την αξιοπρέπεια του πρωταθλήματος, αν δεν συμμετάσχει η Δόξα Δράμας, πρέπει να ανέβει η Νίκη Βόλου, η πέμπτη στη βαθμολογία, που έχει κι όλα τα φόντα να το κάνει, οικονομικά και διοικητικά. Αυτό είναι το σωστό».

Για το αν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με 11ομάδες: «Το θεωρείτε σωστό και όμορφο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 11 ομάδες; Μας συμφέρει κιόλας, βέβαια. Δε θέλω να κρυφτώ, θα πω την αλήθεια. Είναι και το δίκαιο και το συμφέρον μας, θέλουμε η Νίκη να φύγει από τα πόδια μας, είναι δυνατή αντίπαλός μας για την άνοδο. Μη λέμε παραμύθια. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι ομάδες όπως το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, η Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε να είναι στην παραπάνω κατηγορία. Με τις διοικήσεις, με τα μετοχικά κεφάλαια, με τον κόσμο που έχουν, θα έπρεπε να είναι στην πιο πάνω κατηγορία».

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να γίνει ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα κι αν, βάσει αυτού, το πρωτάθλημα της FL αποτελέσει μία τυπική διαδικασία: «Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο. Πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα, γίνει – δε γίνει το πρωτάθλημα».

Για το ότι η ΕΕΑ δυναμώνει: «Μακάρι να γίνει, για την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων».

Για το νότιο όμιλο της FL και ποιες ομάδες πιστεύει πως ξεχωρίζουν: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο, δεν ξέρουμε. Δεν ξέρουμε σε τί κατάσταση είναι οι ομάδες, τα παιδιά του Αιγάλεω, για παράδειγμα, βρίσκονται σε διαδικασία ατομικών προπονήσεων, εδώ και μήνες. Δε θα είναι οι ίδιες ομάδες που βλέπαμε».