Ο ΣΔΚΜ συγχαίρει Ολυμπιακό, Νίκη, αλλά και καταγγέλλει τον Δ. Πέγιο

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τις ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης, αλλά καταγγέλει και τον αντιδήμαρχο Βόλου κ. Δημήτρη Πέγιο, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Χάρης Καρακατσούνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Δεσλής έχει ως εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Μαγνησίας, κατόπιν έκτακτης σύγκλησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα όσα περιστατικά διαδραματίστηκαν κιέλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΒΟΛΟΥ και της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ το Σάββατο 12.12.2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚΒόλου, ανακοινώνει…

…τα εξής: α) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο προπονητές των ιστορικών ομάδων τηςπόλης μας κ.κ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ Φώνη και ΜΠΟΥΛΙΑΚΗ Αθανάσιο, στα μέλη – συνοδούς τωνπάγκων και ιδιαιτέρως στους διαγωνιζόμενους παίκτες για το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄, το ήθος καιτην άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του συγκλονιστικού από πλευράςθεάματος και άκρως αμφίρροπου αγώνα. Με την συμπεριφορά τους αυτή κατέδειξαν σε όλουςόσους παρακολούθησαν τον αγώνα και κατέκλυσαν τις κερκίδες του ΕΑΚ Βόλου, ότι το μπάσκετκαι γενικότερα ο αθλητισμός είναι ένα παιχνίδι χαράς, απόλαυσης και διασκέδασης. Ιδιαίτερα θέλουμε να συγχαρούμε τους επικεφαλής παράγοντες των δύο ομάδων κ.κ. ΜΕΤΑΦΤΣΗ Αλέκοκαι ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ Χαράλαμπο, διότι συνετέλεσαν κι αυτοί στην άψογη διεξαγωγή τουαγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται και οι δύο από τα σπλάχνα της δικής μας διαιτητικήςοικογενείας….

β) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους υγιείς και σκεπτόμενους φιλάθλους και των δύοομάδων που συνευρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, οι οποίοι διψούν πραγματικά για το μπάσκετκαι τις συγκινήσεις που μόνο αυτό ξέρει να προσφέρει και οι οποίοι χωρίς να διακατέχονται απόπνεύμα οπαδισμού και αντιπαλότητας, απόλαυσαν τον αγώνα και χειροκρότησαν τις ενέργειες τωνπαικτών και των δύο ομάδων!!!! Ήταν ένας αγώνας που μας έκανε πραγματικά να αναπολήσουμετις παλιές καλές εποχές του μπάσκετ της πόλης μας, μας ξύπνησε αναμνήσεις και μας θύμισε κάτιαπό το ένδοξο παρελθόν, αλλά θα ευχόμασταν εμείς οι διαιτητές από την πλευρά μας ναδιεξάγονταν σε υψηλότερες κατηγορίες που πιστεύουμε ότι δικαιωματικά ανήκουν και οι δύοομάδες. Μακάρι όλοι οι φορείς και οι παράγοντες του αθλήματος του μπάσκετ της πόλης μας, επιτέλους να αφυπνιστούν, να κινητοποιηθούν, να ενωθούν χωρίς εγωισμούς, συμφέροντα καιεμπάθειες, έτσι ώστε να ξαναφέρουμε το μπάσκετ εκεί που μας αξίζει.

γ) οφείλουμε όμως σεβόμενοι την ιστορική διαδρομή, την ευθύνη και προστασία προς τα μέλη μας,το κύρος και την αξιοπρέπεια του Συνδέσμου μας, να καταγγείλουμε τον Αντιδήμαρχο Βόλου καιμέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. ΠΕΓΙΟ Δημήτριο, ο οποίος ευρισκόμενοςστις κερκίδες του γηπέδου και λίγο πριν την λήξη του αγώνα, κατευθύνθηκε προς τακιγκλιδώματα υπό τα βλέμματα των αστυνομικών και επιτέθηκε φραστικά εξυβρίζοντας χυδαίατον ένα εκ των δύο διαιτητών της αναμέτρησης, γεγονός που αποδοκιμάστηκε και μάλιστα έντονακαι από τους παίκτες της ομάδος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ που εκείνη την στιγμή ευρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου και έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για την νίκη της ομάδος τους. Αδιάψευστος μάρτυρας για την ενέργειά του αυτή αποτελεί το βίντεο του αγώνα…Ο εν λόγω κύριος, κατέχει δημόσια θέση και εκτός της ιδιότητας που φέρει τουΑντιδημάρχου Βόλου και του λειτουργήματος που επιτελεί με όλες τις υποχρεώσεις, ευθύνες καικαθήκοντα που απορρέουν, εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια σε τηλεοπτικούς αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης σε εκπομπές αθλητικού τύπου και θα έπρεπε αν μη τι άλλονα ενεργεί προκειμένου να προάγει και να προστατεύει το Αθλητικό ιδεώδες και να καταβάλλειπροσπάθειες αποτροπής και καταστολής τέτοιων συμπεριφορών όπου υπάρχουν. Αλλά φευ!!! Ο ίδιος απώλεσε την ψυχραιμία του και ενήργησε υπό το κράτος του τυφλού οπαδισμού, ενώ θα έπρεπε με την συμπεριφορά του να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προςαποφυγή. Ο κύριος αυτός φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς την διαχρονική μεγάλη ιστορία, την σημαντική και ποικιλοτρόπως κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά του ΣΔΚΜ και τωνμελών του στην πόλη μας, με πρόσφατο παράδειγμα τις πάμπολλες εργατοώρες που δαπάνησαν και προσέφεραν αφιδώς και ανιδιοτελώς τα μέλη του Συνδέσμου μας στην άρτια και καθ’ όλα άψογη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που φιλοξένησε η πόλη μας το καλοκαίρι και στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και με την κατάκτηση ασφαλώςτου χρυσού μεταλλίου της Εθνικής μας ομάδας. Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας αλλά και το θιγόμενο μέλος μας,επιφυλάσσεται κατά παντός άσκησης νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος,την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά του”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις