Βήμα πρόκρισης για τον Βόλο, 2-0 τον ΟΦΗ

Με γκολ των Μαρτίνες (52′) και Μήτογλου (85′) ο ανώτερος στο β’ ημίχρονο Βόλος επικράτησε 2-0 επί του ΟΦΗ και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με εκπληκτικό γκολ του Νίκο Μαρτίνες και τον Σωτήρη Νίνη ουσιαστικά να συμμετέχει στο 2-0 στα πρώτα δευτερόλεπτα της συμμετοχής του με την έξυπνη μπαλιά προς την περιοχή που έκανε όλη την άμυνα του ΟΦΗ να σαστίσει, ο Βόλος πήρε ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς για την 6η φάση του Κυπέλλου!

Κακή εικόνα από τους Κρητικούς παρά το γεγονός πως ο Σίμος είχε παρατάξει αρκετά δυνατή 11άδα και στήριζε πολλά σε συγκεκριμένες μονάδες που όμως δεν τον δικαίωσαν…

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Ο γηπεδούχος Βόλος παρουσιάστηκε με τον Γκαραβέλη κάτω απ’ τα δοκάρια και την αμυντική τετράδα των Ντεντάκη, Μήτογλου, Γκρίλο και Φεράρι από δεξιά στ’ αριστερά. Στα χαφ ο Τσοκάνης φαινόταν να έχει πιο μπροστά τον Ριένστρα μαζί με τους Ρενάτο, Μπαριέντος και Μαρτίνες, οι οποίοι αποτελούσαν μια είδους τριπλέτα πίσω από τον Δουβίκα που ήταν στην κορυφή.

Οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν με το 4-3-3, έχοντας τον Σωτηρίου στα γκολπόστ και την άμυνα από τους Ουες, Βούρο, Γιαννούλη και Κοροβέση. Ο Στάικος με τον Βαφέα είχαν τη βοήθεια του Νέιρα στα χαφ, ο Γκρίβας δεξιά, ο Στάρτζεον αριστερά και προωθημένος ο Σαρδινέρο.

Ο Βόλος προειδοποίησε με το δοκάρι του Γκρίλο, σκόραρε με τον Μαρτίνες τιμωρώντας την πρώτη από τις δυο κακές αντιδράσεις της άμυνας του ΟΦΗ και το έκανε ξανά στο 85′ με τρόπο που εκθέτει τρομερά τα μετόπισθεν της ομάδας του Σίμου. Το σύνολο του Άνχελ Λόπεθ μπήκε στο γήπεδο με προσοχή και επίδειξη υπεροχής και πήρε τη νίκη ενόψει και του εκτός έδρας επαναληπτικού.

Χωρίς ρυθμό το πρώτο μέρος

Ένα σουτ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Γκαραβέλης από τον Στάρτζεον στο 10ο λεπτό και μια κεφαλιά του Δουβίκα στο 20′ ήταν οι δύο καλές φάσεις που είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος, στο οποίο ναι μεν ο Βόλος είχε μικρή υπεροχή και πρωτοβουλία κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως, η προσοχή και των δύο ομάδων έριξε πολύ τον ρυθμό.

Tόσο ο τρόπος που ο ΟΦΗ αμυνόταν με το 4-1-4-1 και το αντίστοιχο 4-5-1 των Θεσσαλών όταν οι Κρητικοί προσπαθούσαν να παίξουν κι εκείνοι λίγο ποδόσφαιρο, σταμάτησε οποιαδήποτε πρόθεση υπήρχε για καλές επιθέσεις. Πιο δραστήριοι οι Μπαριέντος και Δουβίκας για τον Βόλο, δεν είχε βοήθειες από τον άξονα ο ΟΦΗ.

Βήμα πρόκρισης με Μαρτίνες και Μήτογλου

Ο Βόλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος με δοκάρι σε κεφαλιά του Γκρίλο από εκτέλεση κόρνερ στο 48ο λεπτό. Ο κόουτς της ομάδας δοκίμασε τον Μπαρτόλο μαζί με τον Δουβίκα στην επίθεση βγάζοντας τον Τσοκάνη και δημιουργώντας μια παράταξη του 4-4-2, γυρίζοντας λίγο πιο πίσω στον άξονα τον Μπαριέντος, σε σχέση με αυτό που είχε παίξει στο πρώτο μέρος. Στο 52ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, όταν από κεφαλιά – απομάκρυνση του Βούρου, ο Ουές έκανε λάθος, ο Μπαριάντος έδωσε στον Μαρτίνες κι αυτός αφού γύρισε το κορμί του για ν’ αποφύγει τον Στάικο, σούταρε με το αριστερό για το 1-0.

Οι Κρητικοί ήξεραν ότι έπρεπε ν’ ανέβουν, όμως άφηναν πίσω μεγάλα κενά όπως φανερώνονταν όταν ο Βόλος άρχισε να τρέχει προς την επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθόλου ουσία στις στιγμές που επισκέπτονταν τα καρέ του Γκαραβέλη, ενώ στο 82′ ο Δουβίκας δεν πλάσαρε όταν έπρεπε, προσπάθησε να περάσει και τον Σωτηρίου και τελικά έκανε τελική όταν είχε καλυφθεί η εστία του ΟΦΗ με τη μπάλα ν’ απομακρύνεται πάνω στην γραμμή. Στο 85ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Θεσσαλούς με αστείο τρόπο, όταν από εκτέλεση φάουλ του Νίνη από δεξιά, ο Περέα δεν κατάφερε να πλασάρει, η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι, η άμυνα του ΟΦΗ έμεινε να κοιτάζει και ο Μήτογλου από κοντά σκόραρε για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (66′ Τέκιο), Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (46′ Μπαρτόλο), Ρενάτο (83′ Κιάκος), Μπαριέντος (83′ Νίνης), Μαρτίνες (74′ Περέα), Δουβίκας

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουες (63′ Μπαλογιάννης), Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (63′ Λυμπεράκης), Γκρίβας, Στάικος, Βαφέας, Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (63′ Σολίς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις