ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ απέρριψαν οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA είναι αντίθετες στα σενάρια περί δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά πως δεν θα αναγνωρίσουν κάποια διοργάνωση τέτοιου είδους.
Η FIFA μαζί με τις πέντε συνομοσπονδίες (UEFA, CAF, OFC, CONMEBOL και Concacaf) εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι «μία τέτοια διοργάνωση δε θα αναγνωριστεί είτε από τη FIFA, είτε από καμία άλλη συνομοσπονδία.

Όποια ομάδα ή όποιος παίκτης συμμετάσχει σε αγώνα τέτοιου θεσμού θα χάνει τη δυνατότητα να παίξει σε διοργάνωση της FIFA ή κάποιας άλλης συνομοσπονδίας.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο όλες οι διοργανώσεις θα πρέπει να οργανώνονται ή να αναγνωρίζονται από τις την αρμόδια ομοσπονδία σε εγχώριο επίπεδο, από την αντίστοιχη συνομοσπονδία σε ηπειρωτικό επίπεδο και από τη FIFA σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνομοσπονδίες αναγνωρίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην τωρινή του μορφή και η FIFA αναγνωρίζει τις διασυλλογικές διοργανώσεις των συνομοσπονδιών ως τις μοναδικές αυτού του είδους.

Οι αρχές της αθλητικής άμιλλας, τη αλληλεγγύης, των προβιβασμών και των υποβιβασμών είναι η βάση της ποδοσφαιρικής πυραμίδας που εξασφαλίζει την παγκόσμια επιτυχία του αθλήματος. Η συμμετοχή σε παγκόσμιες και ηπειρωτικές διοργανώσεις πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο».