Times: «Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»

Οι «Times» με δημοσίευμά τους αποκαλύπτουν πως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκο τον ερχόμενο Ιούλιο, παρά τις δηλώσεις σιγουριάς του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, την Πέμπτη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να ακυρωθούν λόγω του κορωνοϊού, πλέον η προσοχή έχει στραφεί στο να διασφαλιστεί πως η πόλη θα μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032».

Το δημοσίευμα συνεχίζει πως: «Σύμφωνα με ανώτατο μέλος του κυβερνώντος κόμματος, υπάρχει συμφωνία πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που έχουν ήδη πάρει παράταση ενός έτους, είναι καταδικασμένοι. Ο στόχος είναι να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος για να ανακοινωθεί η ακύρωσή τους, ώστε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Τόκιο να τους φιλοξενήσει σε άλλη ημερομηνία».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις από ανώνυμη επίσημη πηγή, η οποία τονίζει πως: «Κανείς δεν θέλει να είναι αυτός που θα πει πρώτος ότι αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά υπάρχει ομοφωνία πως είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα γίνουν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις