Χάρης Γρηγορίου: Προσπεράστηκε η ΕΕΑ – Ο φάκελος της Δόξας είναι στο Διοικητικό Εφετείο

Μοιράσου το άρθρο

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASICO” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Χάρης Γρηγορίου. Ο γνωστός νομικός με εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο εκπροσώπησε την ΠΑΕ Δόξα Δράμας στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Ότι δεν κατάφερε δύο φορές στην ΕΕΑ, το κατάφερε στο Διοικητικό Εφετείο, απ’ όπου πήρε προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου μπορεί να χαρακτηριστεί «ιστορική» καθώς είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται για περίπτωση πιστοποιητικού συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα που απορρίφθηκε από την ΕΕΑ. Να θυμίσουμε πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είχαν εισπράξει αρνητική απόφαση στην περίπτωσή τους όταν είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά τις αποφάσεις της ΕΕΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γρηγορίου:

Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να δώσει προσωρινή διαταγή στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας, ανατρέποντας την πράξη της ΕΕΑ που είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης πιστοποιητικού συμμετοχής της δραμινής ομάδας: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση και νομίζω πως αυτή είναι και η πεμπτουσία της δικαιοσύνης. Ο δεύτερος βαθμός κρίνει και μπορεί να διορθώνει και να εξομαλύνει κάποιες ατέλειες της προσβαλλόμενης απόφασης. Πρόκειται για μία προσωρινή διαταγή, ένα πρώτο βήμα που είναι αρκετό προς το παρόν για να συμμετάσχει η Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα. Θα οριστεί κανονικά το επόμενο παιχνίδι της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2»

Για το αν αυτή η απόφαση έχει ισχύ μέχρι την επανεξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από την ΕΕΑ: «Όχι δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα αναψηλάφησης του φακέλου από την ΕΕΑ. Αν θέλουν στην ΕΕΑ μπορούν να αναψηλαφήσουν τον φάκελο, ανεξαρτήτου δικαστικής απόφασης. Αν γίνει βεβαίως και θα δικαιωθούμε και δεν θα έχουμε κανέναν λόγο να συνεχίσουμε τη δικαστική οδό. Πρόκειται για προσωρινή διαταγή και θα περιμένουμε την απόφαση τις προσεχείς εβδομάδες»

Για το αν με αυτόν τον τρόπο ξεπεράστηκε το «εμπόδιο» της ΕΕΑ: «Ο φάκελος της Δόξας Δράμας, πλέον, βρίσκεται στα χέρια του Διοικητικού Εφετείου, δεν είναι στην ΕΕΑ. Προσπεράστηκε η ΕΕΑ»

Στη διαπίστωση του δημοσιογράφου πως πρόκειται για απόφαση «σταθμό» καθώς σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης ενός φακέλου από την ΕΕΑ, η ομάδα μπορεί να προσφύγει σε Διοικητικό Εφετείο και να δικαιωθεί, ο κ. Γρηγορίου συμφώνησε: «Χωρίς να θέλω να φανώ αμετροεπής, είναι σωστή η διαπίστωση»

Για τον αν υποβαθμίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΕΑ: «Καμία υποβάθμιση. Η ΕΕΑ λειτουργεί ως πρωτοδικείο. Ο δεύτερος βαθμός είναι το Εφετείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταρρυθμίζονται αποφάσεις πρωτοδικείου».

Για το αν γνωρίζει πότε περίπου θα αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ: «Γίνονται σημαντικές προσπάθειες απ’ όλες τις πλευρές. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν βοηθήσει το επόμενο 15ημερο και δεν έχουμε οπισθοδρόμηση από πλευράς κρουσμάτων, πιστεύω πως σύντομα θα ανάψει το πράσινο φως για τις προπονήσεις. Το θετικό με τη Φούτμπολ Λιγκ είναι πως όποτε και ν’ αρχίσει μπορεί να τελειώσει ακόμη και τον Ιούλιο γιατί δεν συνδέεται με μπαράζ, ούτε με τη Σούπερ Λιγκ 2, ούτε με τη Γ’ Εθνική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις