Ηττήθηκε παρά την προσπάθεια ο Κένταυρος στη Καλλιθέα

Μια αξιόμαχη εμφάνιση έκανε η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής (τελευταίας του πρώτου γύρου) του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, το περασμένο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Καλλιθέας. Ο Κένταυρος αγωνίσθηκε με σθένος απέναντι στον Έσπερο Καλλιθέας, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και διεκδικώντας μέχρι το τέλος τη νίκη, αλλά τελικά ηττήθηκε με σκορ 23-20. Ήταν η πρώτη καλή εμφάνιση, μετά τις ήττες από Ο.Φ.Ν. Ιωνία και Άρη Νικαίας, δείγμα πως η ομάδα της Μαγνησίας έχει τα ψυχικά αποθέματα να επανέλθει και να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία…

 

…Το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει την πρωτοπορία στο σκορ, με βραχεία κεφαλή στη λήξη του ημιχρόνου (12 – 9). Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κενταύρου έκαναν μια ηρωική προσπάθεια να αλλάξουν το αποτέλεσμα, ισοφαρίζοντας το σκορ δύο φορές. Ο αγώνας κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, με την ομάδα της Καλλιθέας να παίρνει τη νίκη με σκορ 23 – 20, ενώ ο Κένταυρος θα είχε σίγουρα καλύτερη τύχη αν δεν ήταν τραγικά άστοχος στις εκτελέσεις πέναλτι (αστόχησε και στα τρία πέναλτι που εκτέλεσε).

Τα πεντάλεπτα του αγώνα: 1 – 1, 5 – 3, 6 – 3, 8 – 5, 9 – 8, 12 – 9,
14 – 12, 15 – 15, 18 – 16, 19 – 18, 20 – 19, 23 – 20
Δίλεπτες αποβολές: 5 – 5
Πέναλτι: 2/3 – 0/3

Έσπερος Καλλιθέας: Φωτόπουλος, Παπαδημητρίου, Πανταζής (4), Μπακαβέλος (2), Πριόβολος (1), Ανδρώνης (7), Μασουρίδης, Καυκούλας (3), Ζιάκας, Χάρος – Μπέης (2), Δικηγόρος, Γραμματικόπουλος, Αθανασιάδης (2), Ψαρρός (2).

Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Κρατήρας (3), Αστέρης (3), Κοντογεώργης, Μακρής (1), Κεφαλάς, Λοίζου (3), Καραπαναγιωτίδης, Καρανάσιος, Ασαρίδης, Ζωναρόπουλος (5), Νούλης, Μιμίκος (5), Μιχαηλίδης.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος βρίσκει την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς στην 8η θέση του πρωταθλήματος με 5 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Για μια ομάδα με ανανεωμένο ρόστερ η μέχρι τώρα προσπάθεια είναι αξιέπαινη. Είναι χαρακτηριστικό να ειπωθεί πως ο Κένταυρος διαθέτει την 4η καλύτερα άμυνα του ομίλου, ενώ το αδύνατο σημείο του είναι η επίθεση.
Στον δεύτερο γύρο έχει 5 σημαντικούς εντός έδρας αγώνες, με ομάδες που μπορεί να ανταγωνισθεί και να κερδίσει τους βαθμούς που χρειάζεται. Η αρχή γίνεται με το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου, στις 18.00 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, με την ομάδα του Σεριφάτου Αιγίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις