Νίκη με… άρωμα πλέι οφ για Αστέρα στην Κρήτη

Μία νίκη με… άρωμα πλέι οφ πήρε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη, καθώς το 1-0 που επικράτησε του ΟΦΗ όχι μόνο τον διατήρησε στην εξάδα, αλλά παράλληλα τον έφερε και σε απόσταση ασφαλείας από την 7η θέση. Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, είχε αγωνία μέχρι το φινάλε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να βρουν δίχτυα στην πρώτη «καθαρή» ευκαιρία της αναμέτρησης στο 15′. Μετά από «καραμπόλα» στη μεσαία γραμμή απόρροια της πίεσης ψηλά που ήθελαν να εφαρμόσουν οι Κρητικοί, ο Σίτο βρήκε χώρο και «κουβάλησε» την μπάλα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Λουίς Φεράντεθ που σούταρε και ο Βάτερμαν ναι μεν απέκρουσε, όμως ο Τζίμας πήρε το «ριμπάουντ» και με προβολή άνοιξε το σκορ. Ο 19χρονος σημείωσε το «παρθενικό» επαγγελματικό τέρμα της καριέρας του, καθώς εκμεταλλεύτηκε ότι η αντίπαλη άμυνα δεν τον έκλεισε και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα οι Κρητικοί άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πιεστικοί, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Στάικου στο 36′. Τότε ο νεαρός χαφ με μία «βολίδα», τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ.

Η εικόνα του ματς έμενε μεν πάνω-κάτω ίδια, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Ο ΟΦΗ ναι μεν βρίσκονταν έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μισό δεν δημιουργούσε «καθαρές» φάσεις, με τον Αστέρα να φεύγει μα το «διπλό» από το Ηράκλειο.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές (82′ Σολίς), Κοροβέσης (82′ Γρίβας), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο (75′ Ντε Γκουζμάν), Στάικος (53′ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Ρουμπέν, Καστάνο, Σουάρεθ, Τασουλής (84′ Άλβαρες), Μουνάφο (57′ Καπίγια), Μπελόκ, Τζίμας (57′ Ριέρα), Τιλίκα (46′ Κρέσπι), Σίτο (77′ Χριστόπουλος), Φερνάντεθ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις