ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: ΠΑΣάς στην Αθήνα, 31 χρόνια μετά!

Μεγάλος ΠΑΣ, πανηγύρισε νίκη (2-0) στην έδρα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1990! – Δύο δοκάρια είχαν οι «κιτρινόμαυροι»

Η ομάδα των Ιωαννίνων πέτυχε μια ιστορική νίκη στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε μόλις για δεύτερη φορά στην έδρα των «κιτρινόμαυρων» για το πρωτάθλημα. Η προηγούμενη ήταν πριν από 31 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1990!

Ο ΠΑΣ εμφανίστηκε ξανά πιστός στο πλάνο του και δεν… φοβήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο κι εν τέλει δικαιώθηκε! Οι φιλοξενούμενοι πήραν μια δίκαιη νίκη κόντρα στην «Ένωση», η οποία πέταξε στα… σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έπειτα από ένα ανόητο πέναλτι του Ινσούα.

Στο δεύτερο μέρος, στάθηκε και άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια, αλλά η αλήθεια είναι ότι η νίκη του ΠΑΣ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αφού ήταν η ομάδα που πάλεψε περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο ΠΑΣ πήγε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, χάνοντας καλή ευκαιρία μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μπρέμερ κατέβασε πολύ ωραία στην μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Χιμένεθ κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν, αλλά έδειχναν ιδιαίτερα προβλέψιμοι. Ως εκ τούτου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά, με τον Ισπανό τεχνικό να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του περισσότερη κίνηση.

Στον ρυθμό του ΠΑΣ και… ιστορικό προβάδισμα

Το πρώτο μισάωρο του αγώνα πέρασε με την ΑΕΚ να έχει μεν την κατοχή αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει την καλύτερη ευκαιρία του ματς. Το ματς είχε ένα αργό τέμπο που βόλευε τον ΠΑΣ, ο οποίος κατάφερε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρίζμαν στο 33ο λεπτό.

Την παράβαση έκανε ο Ινσούα, ο οποίος για ακόμα ένα ματς ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Αργεντινός μπακ προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά ο Παντελάκης πρόλαβε να… τσιμπήσει, με αποτέλεσμα να τον βρει στη γάμπα.

Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν ζητήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην ανάπτυξη, καθώς δεν είχαν ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι τους. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί με αντεπιθέσεις και τελικά «έκλεισε» το πρώτο μέρος, έχοντας το προβάδισμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των εκτός έδρας αναμετρήσεων με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Τρεις αλλαγές ο Χιμένεθ, δοκάρι ο Μάνταλος

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Εκτός πέρασαν οι Τάνκοβιτς, Ινσούα και Γαλανόπουλος και τη θέση τους πήραν οι Μάνταλος, Λόπες και Ανσαριφάρντ.

Οι κινήσεις του Ισπανού τεχνικού είχαν αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά κι άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Μάνταλο! Ο αρχηγός της «Ένωσης» μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ασφυκτική πίεση και νέο δοκάρι!

Η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει πλήρως, με την ΑΕΚ να ασκεί μεγάλη πίεση στον ΠΑΣ, ο οποίος, εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, δυσκολευόταν πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα. Στο 64′, οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Ολιβέιρα, ο οποίος έκανε ένα τρομερό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε περίπου στο σημείο που είχε βρει και στο σουτ του Μάνταλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριαρχούσαν, στο 70′ οι τελικές ήταν 8-2, αλλά το σκορ παρέμενε στο 0-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 75′ ο Λεό βγήκες τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος όμως απέκρουσε με το κεφάλι το πλασέ του.

Το «κλείδωσε» ο Λεό

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει γκολ κι όσο το ματς όδευε προς το φινάλε του μοιραία όλοι οι παίκτες της ανέβηκαν ψηλά για να πιέσουν. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να βρει αντεπιθέσεις και τελικά να σφραγίσει τη νίκη του με ένα δεύτερο γκολ. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει στο 75′, ο Λεό το έκανε στο 87′. Ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σβάρνα, βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σωστά τον Αθανασιάδη.

ΓΚΟΛ: 33′ πεν. Κρίζμαν, 87′ Λεό

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα (46’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (75’ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος (46’ Μάνταλος), Γκαρσία (70’ Αλμπάνης), Τάνκοβιτς (46’ Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης, 4-5-1): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (77’ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πέερσμαν, Κάργας, Σιόντης (26’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63’ Σάλιακας), Λεό, Κρίζμαν (63’ Παμλίδης)
onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις