Νέα Β’ Εθνική: “250 χιλ. ευρώ Μετοχικό Κεφάλαιο και 100.000€ εγγυητική επιστολή”

Επαναφορά σε δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με την «Ολιστική Μελέτη», που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (28/1) από τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ, Λευτέρη Αυγενάκη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Και εντός του όλου σχεδίου υπάρχει και αναδιάρθρωση! Πρόκειται για κατάργηση της FootballLeagueως τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και ενοποίηση της με την υπάρχουσα Σούπερ Λίγκα 2. Αυτό θα πρέπει να συμβεί το καλοκαίρι του 2021 ώστε το φθινόπωρο να υπάρχουν μόνο η Σούπερ Λίγκα 1 και η δεύτερη κατηγορία (είτε θα παραμείνει ως Σούπερ Λίγκα 2 ή Β’ Εθνική όπως λέγεται παραδοσιακά).

Μάλιστα, σύμφωνα με το a-sports.gr θεσπίζονται τρία κριτήρια για τη 2η κατηγορία που θα είναι το Μετοχικό Κεφάλαιο στα 250.000 ευρώ, ποσό 100.000 ευρώ ως εγγυητική επιστολή που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η δυνατότητα να υπάρχουν στα Φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές, που να μπορούν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες (κοινώς να είναι Έλληνες).