Αλέξης Παπακωνσταντίνου: Πουθενά στα χρονικά δεν έχει διεξαχθεί πρωτάθλημα άνευ ουσίας

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή «Clasico» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Β., Αλέξης Παπακωνσταντίνου. Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ομάδας τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης βάσει αυστηρών κριτηρίων ενώ εξέφρασε την άποψη πως αν η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ είναι άνευ ουσίας, εφόσον θα καταργηθεί, δεν βλέπει τον λόγο για να ξεκινήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Παπακωνσταντίνου:

Για το σχέδιο νόμου του κ. Αυγενάκη, σχετικά με τις “μικρές” επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι ένα σχέδιο νόμου σφαιρικό, θίγει πολλά καίρια ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς εδώ και δύο χρόνια αναφέρουμε συνεχώς τί πρεσβεύουμε και θεωρούμε πως μία τέτοια εκκίνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν “περάσει” αυτός ο νόμος κι εφαρμοστεί, γιατί στην Ελλάδα, πολλές φορές, “περνάνε” νόμοι, αλλά το “χάνουμε” στην εφαρμογή, πολλά προβλήματα, στις μικρές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα επιλυθούν. Θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον και για τους φιλάθλους, και για τους ποδοσφαιριστές, και για τις ομάδες τις ίδιες, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και περισσότερη διαφάνεια. Καμία ομάδα δε νομίζω και δεν πρέπει να είναι αντίθετη».

Για το ποια θα είναι η νέα μορφή των κατηγοριών: «Υπάρχουν ακόμα κενά, όσον αφορά τη μορφή. Πιστεύω πως ίσως συνεχίσουν να υπάρχουν τα ερωτηματικά, τα οποία θα απαντηθούν, βάσει των κριτηρίων. Τα κριτήρια θα είναι αυτά που θα ξεδιαλύνουν το τοπίο και θα ορίσουν τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στη νέα κατηγορία. Υπολογίζω πως, μετά από δύο εβδομάδες, θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Για το αν υπήρξε κάποια συζήτηση, σχετικά με το θέμα, με τη διοργανώτρια αρχή της SL2/FL: «Συγκεκριμένη ενημέρωση, σχετικά με αυτό, δεν έχουμε. Πιστεύω πως θα ήταν ορθότερο, όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση των δύο εβδομάδων και ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή, να γίνει μία Γενική Συνέλευση όλης της Football League, να συγκεντρωθούμε και οι 20 ομάδες και να δούμε, ως συνεταιρισμός, πώς θα αντιδράσουμε και πώς θα πορευτούμε. Και σε σχέση με την επόμενη χρονιά, αλλά κυρίως σε σχέση με φέτος. Η φετινή χρονιά είναι η πιο σημαντική, πιστεύω».

Για το αν, βάσει αυτών των δεδομένων, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Καθίσταται δύσκολο γενικά. Αρχικά, λόγω των υγειονομικών δεδομένων, η Αθήνα μπαίνει ξανά στο “κόκκινο”. Είναι λάθος να δώσουν το “πράσινο φως” για έναρξη προπονήσεων, όσο η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος δε δύναται να συγκεκριμενοποιηθεί. Εμείς, ως ΠΑΕ Νίκη Βόλου, παρατηρούμε προσεκτικά τις εξελίξεις κι επιθυμούμε να πάρουμε θέση, βάσει της λογικής, κι όχι εν βρασμώ. Αυτήν τη στιγμή, δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η μορφή της αναδιάρθρωσης, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στη φετινή σεζόν. Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι άνευ αντικειμένου. Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε, πρέπει να κάνουμε υπομονή. Εδώ περιμένουμε να δούμε, αν θα παίξουμε, από τον περασμένο Μάρτιο, οι 14 μέρες μας πείραξαν; Η πλειοψηφία αποφασίζει. Πέρσι, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παίξουμε τρεις αγωνιστικές, για να τελειώσει το πρωτάθλημα, με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο”

Για το αν η επιθυμία της Νίκης είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι στο Βόλο, είναι πληρωμένοι, κινούμαστε στη μεταγραφική αγορά. Αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας που δε θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Αν όμως αποδειχθεί, βάσει του νομοσχεδίου, πως η φετινή χρονιά είναι άνευ αντικειμένου, θα με προβληματίσει, αν ο συνεταιρισμός, τελικώς, θα επιθυμεί να παίξουμε. Για ποιον λόγο θα παίξουμε; Το μυαλό μου πάει ξεκάθαρα αλλού μετά. Πουθενά στα χρονικά δεν έχει διεξαχθεί πρωτάθλημα, άνευ ουσίας. Αν απλά παίξουμε ένα τουρνουά άνευ ουσίας, ξέρουμε όλοι τί θα γίνει. Και ο νόμος που επιχειρεί να “περάσει” ο υπουργός, είναι εντελώς αντίθετος από αυτήν τη φιλοσοφία. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να παίξουμε, το τονίζω».

Για το αν η Νίκη είναι έτοιμη για την ενιαία Β’ Εθνική: «Σαφέστατα. Χτίσαμε ένα ρόστερ, για να συμμετάσχουμε στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και δεν το έχουμε αλλάξει, είμαστε από τις λίγες ομάδες που το έχουμε πράξει αυτό. Και θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε, είτε παίξουμε φέτος στη Football League, είτε παίξουμε στη Superleague 2, του χρόνου. Όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί, τα τηρούμε, δεν υπάρχει θέμα. Και οικονομικά, και γενικά. Έχουμε την οργάνωση, έχουμε τις δομές, έχουμε σωστά πόστα. Το οικονομικό, από μόνο του, μόνο μέχρι ένα σημείο μπορεί να σε φτάσει. Θα είναι δύσκολο πολλές ομάδες να καταφέρουν να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Μακάρι όλες οι ομάδες να τα καταφέρουν, να βρουν τα χρήματα με διαφάνεια και να τα καταθέσουν. Αν δεν μπορέσουν, ο νόμος προβλέπει ξεκάθαρα τί θα γίνει με αυτές».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις