Καλαμάτα: «Ναι» στην αναδιάρθρωση αλλά με πρωτάθλημα

Από την ικανοποίηση στην απογοήτευση… μια ενημέρωση Χαρδαλιά δρόμος ήταν για την Καλαμάτα το 24ωρο των σημαντικών εξελίξεων στην Football league.

Αρχικά οι μελανόλευκοι χάρηκαν με την γνωστοποίηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών με την κατάργηση της Football League, αλλά λίγες ώρες αργότερα ήρθε το σκωτσέζικο… ντους με την μη ανακοίνωση της επιστροφής στις προπονήσεις.

Να μην αποτελέσει άλλοθι
Οι μελανόλευκοι βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή στη δράση από τις αρχές Νοέμβρη που η ομάδα έχει μπει σε αναστολή και είδαν με ιδιαίτερα θετικό μάτι το νομοθέτημα του Λευτέρη Αυγενάκη για αναδιάρθρωση των κατηγοριών αρκεί όμως αυτό να μην αποτελέσει άλλοθι για να μην διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Η επιστροφή στο καθεστώς των δύο επαγγελματικών κατηγοριών με αυστηρά κριτήρια αποτελεί πάγια θέση της Μαύρης Θύελλας καθώς είναι από τις ισχυρά οικονομικές ομάδες.

Η Καλαμάτα επιθυμεί και τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πρωτάθλημα με κανόνες και υψηλά στάνταρ τα οποία θα τηρούνται από όλους κάτι που θα οδηγήσει και στην συνολική αναβάθμιση του.

Άνοδος στο γήπεδο
Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η επιθυμία της να διεξαχθεί κανονικά το φετινό πρωτάθλημα αφού εντός αγωνιστικών χώρων δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα σύνολα της κατηγορίας και θεωρεί πως η επένδυση που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς στις τέσσερις γραμμές.

Επιπλέον, η Καλαμάτα έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα, σε ότι έχει να κάνει με τη στελέχωση του ρόστερ, με προοπτική και για την επόμενη σεζόν οπότε θα ήταν καταστροφικό για τους ποδοσφαιριστές να μείνουν ανενεργοί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας ήδη συμπληρώσει 11 μήνες χωρίς παιχνίδια.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένθερμα υπέρμαχη της επιστροφής στα γήπεδα και ενισχύει αυτή την θέση της, τη στιγμή που άλλοι αρχίζουν να κρύβονται πίσω από την πανδημία.

Παναγιώτου και Ντμίτροβιτς
Στα μεταγραφικά, η Καλαμάτα προχώρησε σε δυο κινήσεις και έχει στα σκαριά μια τρίτη.

Έχει κλείσει τον 24χρονο μπακ Κώστα Παναγιώτου, ο οποίος μάλιστα είναι με τις βαλίτσες στα χέρια για να μεταβεί στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα όταν ανάψει το πράσινο φως για προπόνηση, ενώ έχει έρθει σε συμφωνία με τον 25χρονο τερματοφύλακα Φίλιπ Ντμίτροβιτς.

Ο Σέρβος γκολκίπερ είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο από τον Ασπρόπυργο αλλά στην συνέχεια αποχώρησε. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Β’ Αυστρίας με τη Ριντ.

Πηγή: sports365

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις